Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comSedlarević: 17 vojvođanskih opština nema ombusdmana

NOVI SAD – Pooslanička grupa LSV podržala je 19.juna Izveštaj Pokrajinskog ombudsmana AP Vojvodine za 2013. godinu,  a mr Maja Sedlarević je podsetila je da se upravo navršava decenija od kada je Skupština AP Vojvodine donela odluku o osnivanju institucije pokrajinskog ombudsmana, prve institucije te vrste u našoj zemlji, navodeći da se praćenjem izveštaja te institucije iz godine u godinu precizno mogu pratiti dešavanja u društvu po pitanju ljudskih prava. Sedlarevićeva, koja jezamenica predsednika poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine, upozorila je da čak 17 lokalnih samouprava u AP Vojvodini nema  organizovanu službu pružanja pravne pomoći za svoje građane, iako ih na to obavezuje Zakon o lokalnoj samoupravi.
–To su Ada, Alibunar, Bačka Palanka, Bela Crkva, Čoka, Kovačica, Kula, Nova Crnja, Novi Bečej, Novi Kneževac, Opovo, Pećinci, Plandište, Sečanj, Srbobran, Titel i Sremska Mitrovica – rekla je ona I dodala da je namerno pomenula svih 17 lokalnih samouprava jer želi da zamoli kolege poslanike iz tih mesta da podsete gradske vlasti da je njihova obaveza da to organizuju.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...