Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comNema mesta ekstremistima u Vojvodini

NOVI SAD – Nema mesta ekstremizmu i ekstremistima u Vojvodini. A izjava Ištvana Pastora, lidera SVM, i reakcija Borka Ilića jesu upravo to. To nisu izjave desničara, nego desničarskih ekstremista – poručila je LSV u saopštenju 17. jula.
– Pastorova izjava da je „pravo čudo da je mađarska zajednica opstala“ jer „niko 70 godina nije mario za Mađare u Južnim krajevima“ opasna je ne samo zato što je neistinita nego i zato što aktuelni predsednik pokrajinskog parlamenta i koalicioni partner u republičkoj vlasti Vojvodinu vidi kao Južni kraj – ukazano je u saopštenju.
– S druge strane, odgovor Borka Ilića da je „zaista pravo čudo što ste opstali“ (misleći na vojvođanske Mađare) i „u državi i među narodom koji vam je oprostio zaleđeni Dunav i Tisu, Šarvar i Nađkanjižu“, podsećanje na to što je ova država omogućila mađarskoj zajednici i ostali detalji takođe su opasni i pokazuju zašto je DSS zanemarljiv i na ivici cenzusa u Vojvodini. To još jednom dokazuje da oni ne razumeju Vojvodinu i ukazuje na to ko su intelektualne vođe i uzori onih koji pišu raznorazne spiskove srpskih „neprijatelja“ i „izdajnika“ – istaknuto je u saopštenju LSV.
– Žalosno je i zastrašujuće da dve stranke i njihovi funkcioneri i misle, a kamoli izlaze u javnost s takvim stavovima i pozivamo i jedne i druge ne samo da odmah prestanu nego i da se odmah izvine građanima i građankama Vojvodine.
To izvinjenje duguju građanima i građankama Vojvodine bez obzira na njihovu nacionalnu, versku ili zavičajnu pripadnost, ne samo zato što su ih uopšte izložili polemici kakvu nam dosad nisu priredili ni Jobik ni „Obraz“ i ne samo zato što bi trebalo da znaju da podele na to ko je više propatio izazivaju nove podele nego i zbog činjenice da je jedan od njih dvojice zamenik gradonačelnika Novog Sada, a drugi predsednik Skupštine AP Vojvodine.
A to – ako su zaboravili u žaru svojih ekstremističkih ispada – dodatno, i te kako obavezuje na odgovornost prema javnoj reči, zaključeno je u saopštenju LSV.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...