Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.com



Stiže bela tehnika

ŠID – Konačno! Posle punih pet meseci od strašnih majskih poplava, izgradnja kuća u Jameni počela je krajem oktobra sredstvima koje donira Evropska unija. Meštani i dalje s nestrpljenjem iščekuju zimu bojeći se da hladni dani i sneg ne budu brži od graditelja. U međuvremenu, nekoliko odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine isto kao što se proletos organizovalo u odlasku i odbrani Morovića i Sremske Mitrovice sad je prikupilo pomoć za nesrećne ljude u Jameni. Kako je za Slobodnu Vojvodinu izjavio član Izvršnog odbora LSV Dejan Keresteš, za svega nekoliko nedelja prikupljen je novac kojim su uplaćeni vaučeri za kupovinu bele tehnike u „Tehnomaniji“.
Vaučere je 3. novembra preuzelo osam porodica iz Jamene, a pomoć im je uručio predsednik Opštinskog odbora LSV Šid Predrag Bekerek. Tom prilikom je uručeno i šest slatkih paketa koje su ligaši pripremili za najmlađe članove ovih porodica. Novac su dali odbori Lige u Zrenjaninu, Novom Sadu, Irigu, Baču, Inđiji, Somboru, Bačkoj Topoli, Titelu, Žitištu, Sremskoj Mitrovici, Kovačici, Beočinu, Forum žena LSV. Svoje donacije uplatilo je i nekoliko odbornika i poslanika, dok su ligaši iz Bele Crkve poklonili jedan šporet.
Podsetimo, komisija Opštine Šid utvrdila je u septembru da je u majskim poplavama u Jameni oštećeno 266 kuća, od kojih su 22 predviđene za rušenje. Jamenčani, ne želeći da zimu dočekaju u šatorima, sami su zavrnuli rukave i popravili koliko su sami mogli, a četiri kuće su gotovo već izgrađene sredstvima raznih fondacija, dok je jedna napravljena u okviru TV emisije „Radna akcija“. Evropska unija je obezbedila 620.000 evra za obnovu posle poplava u toj opštini. Od tog novca 560.000 evra biće izdvojeno za izgradnju 13 kuća i 22 sanacije u Jameni, a 60.000 evra biće izdvojeno za podršku poljoprivrednim gazdinstvima. Obnova kuća koju finansira Evropska unija počela je 29. oktobra, a trebalo bi da bude završena do 15. decembra.

Pohapsiće lopove


Nekoliko nedelja nakon što je narodni poslanik LSV Đorđe Stojšić u Skupštini Srbije upozorio republičku vladu na moguće malverzacije prilikom isplaćivanja odštete u Jameni, premijer Aleksandar Vučić je u poseti Jamenčanima koji su imali prigovor i na moguće malverzacije rekao da će „država uhapsiti sve lopove“.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...