Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comOpštinska vlast u gubicima, a vlast sebi isplaćivala masne bonuse na platu!

BAČKA TOPOLA – Skupština Opštine Bačka Topola izabrala je 15. decembra novog predsednika opštine – penzionera Gabora Kišlindera (SVM). Interesantno je da ni on niti iko iz njegovog novoizabranog Opštinskog veća nije prisustvovao toj sednici niti je imao bilo šta da kaže javnosti, a prevashodno kako planiraju da vode opštinu koja je u finansijskim problemima. Podsetimo, prethodna gradska vlast promenjena je nakon što su mediji razotkrili bruku u kojoj je 11 vodećih opštinskih funkcionera sa predsednicom opštine Melindom Kokai Mernjak (SVM) na čelu sebi mesecima isplaćivalo između 30.000 i 50.000 dinara stimulacije na platu. Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u SO Bačka Topola Radovan Radovanović rekao je tim povodom za „Blic“ da je sve što je SVM radio gurnuto pod tepih i da treba formirati komisiju koja će utvrditi sporne isplate.

– Kuvalo se i muvalo jer sve je u Bačkoj Topoli tajno. Ovde je sve uništeno i zamislite koliko će trebati vremena da opština ponovo stane na noge – kaže Radovanović.

Dan pre nego što je obelodanjeno da će predsednik opštine umesto Mernjakove ubuduće biti njen kolega iz SVM Gabor Kišlinder, Opštinski odbor LSV Bačka Topola zatražio je raspisivanje novih lokalnih izbora zbog katastrofalnih rezultata lokalne vlasti i činjenice da su funkcioneri i funkcionerke koji su odgovorni za takvo stanje sad zamenjeni još nesposobnijim partijskim vojnicima.

– Činjenica da je predsednica Opštine Bačka Topola Melinda Kokai Mernjak sa svojim saradnicima i najvišim funkcionerima Opštinske organizacije SVM podnela ostavku nakon bruke s ogromnim stimulacijama koje su isplaćivane ovih dana se pokušava predstaviti kao nekakav principijelan gest na poziv partijskog šefa Ištvana Pastora, a ne kao logična posledica zbog otimačine u opštini koja je do guše u problemima i kojoj nedostaje novac za elementarne potrebe – navedeno je u saopštenju LSV Bačka Topola. Ukazano je i na to da se od izbora 2008. godine, kada je SVM preuzela da sama vodi tu opštinu, u njoj nije moglo ništa ni učiniti a da za to nije postojalo odobrenje ili saglasnost Predsedništva i predsednika SVM. Pored SVM, koji čini okosnicu vlasti u opštini, vladajuće stranke u Bačkoj Topoli su i SNS, SPS i DS.


ČINJENICE

 

SVM NA

VLASTI U OŠTINI

OD 2008. GODINE

 

DUG OPŠTINE

PREMAŠIO

100 MILIONA

 

ZA 6 MESECI

VLAST NA S PREDSEDNICOM

OPŠTINE (SVM) NA ČELU

SEBI NA PLATU DODALA JOŠ

2,5 MILIONA!

 

Stimulacije u gubitaškoj opštini

Opštinsku vlast u Bačkoj Topoli pored SVM, čine i SNS, SPS i DS. Podaci do kojih je došao portal Pištaljka, a koji su objavljeni u listu „Politika“ pokazuju da je jedanaest najviših funkcionera Opštine Bačka Topola za prvih šest meseci 2014. godine iz opštinske kase dobilo stimulaciju za rad u iznosu od dva i po miliona dinara – dvostruko više nego što je u toj opštini uloženo u projekat zapošljavanja u 2012. Stimulacije za dobro obavljanje posla deljene su iako opština ima gubitak veći od sto miliona dinara. Interesantno je i da je član Opštinskog veća Gruja Milošev, koji se zvanično vodi kao volonter, od februara do kraja jula dobio ukupno 418.490 dinara.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...