Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comOsuda za svaki oblik napada na odbornika

INĐIJA – Odbornici Skupštine Opštine Inđija usvojili su na poslednjoj sednici zaključak koji je podneo odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine Dušan Stojšić, a kojim se osuđuje svaki oblik napada na odbornika zbog izraženog mišljenja ili davanja glasa na sednici Skupštine opštne. 

Razlog za podnošenje ovakve inicijative bila su dešavanja na sednici održanoj 17. oktobra na kojoj je, iznoseći svoje mišljenje o bezbednosti na području opštine Inđija, odbornik Živan Živanović naveo kao negativan primer jedan noćni klub. Nakon održane sednice Živanovića je verbalno i uz pretnje napao suvlasnik tog kluba, o čemu je obaveštena i policija. Sve političke stranke koje imaju svoje predstavnike u Skupštini opštine, kao i predsednik opštine Inđija Petar Filipović, javno su osudili taj napad. Jedini koji javno nisu govorili o tome jesu odbornici Socijalističke partije Srbije.

Iako su socijalisti i na poslednjoj sednici Skupštine Opštine Inđija negodovali zbog predloženog zaključka, ipak su glasali za, kao i ostatak lokalnog parlamenta, a Živanović je nakon sednice novinarima izjavio da je zadovoljan zbog jednoglasne podrške.

– Ovde nije reč samo o odborniku Lige, već o problemu pred kojim su mnogi zatvarali oči. Podsetiću vas da je u Inđiji fizički napadnut prethodni predsednik opštine i to u centru grada. Da je napadnut član Opštinskog veća, kao i da je pretučen direktor javnog preduzeća. Ovim je stavljena tačka na bahato ponašanje pojedinaca. To naravno ne znači da odbornici Lige neće više govoriti o bezbednosti u opštini Inđija – rekao je Živanović i poručio da je „borba tek počela“.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...