Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comZa uređenje trga 7 miliona evra, a zrenjaninci kupuju vodu za piće

ZRENJANIN – Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki u potpunosti je 3. decembra poništila postupak javne nabavke usluge prečišćavanja vode koji je raspisala aktuelna vlast u Zrenjaninu. Preciznije obrazloženje nije dato, ali je zbog toga reagovao Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, koji je odmah pozvao direktora u JKP „Vodovod i kanalizacija“ Gorana Tajdića da podnese ostavku na tu funkciju. Na ostavke su pozvani i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, koji je Tajdića preporučio na to mesto, kao i kompletna zrenjaninska vlast jer nije ispunila nijedno obećanje iz kampanje.

Kompletno rasulo

Zrenjaninski ligaši su u saopštenju tim povodom upozorili da je lokalna vlast taj grad zadužila za preko sedam miliona evra, koji će biti spiskani na šminkanje Trga republike, dok se ceo grad nalazi u potpunom rasulu i kolapsu. Ligaši su ukazali i na to da su najodgovorniji za takvo skandalozno neznanje i upravljanje interesima celog grada od 130.000 stanovnika kadrovi upravo bivših radikala, okupljenih oko zamenika gradonačelnika Saše Santovca. Podsetili su i da će zbog raskida prethodnog ugovora o izgradnji fabrike vode sa najuglednijom i najvećom korporacijom za vodosnabdevanje u Evropi, nemačkom firmom „Vasertehnik“, koja je zbog toga tužila Zrenjanin, građani platiti minimum pet miliona evra odštete, a i dalje neće imati fabriku vode.

Zrenjaninci imaju do 10.000

manje u novčaniku

– Zahvaljujući „naprednoj“ vlasti, Zrenjaninci imaju 6.000-7.000 manje u novčaniku jer su im plate i penzije smanjene, nema nijedne nove investicije niti radnog mesta već dve i po godine, a 2.000-3.000 za vodu i dalje ostaju kao trošak. Tako su građani Zrenjanina u minusu 8.000–10.000 mesečno zahvaljujući odlukama naprednih vlasti. To je cena izbora. Godišnje će svaki građanin Zrenjanina plaćati minimum hiljadu evra iz svog džepa kao kaznu zato što imamo nesposobnu i štetočinsku vlast. Do kraja mandata, ako izdrže dotle, svaki građanin će se odreći jednog solidnog polovnog automobila kao cene izbora – zaključeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin. A odbornik LSV Vladimir Milošev u izjavi za „Blic“ tim povodom podsetio je na neke procene po kojima se na kupovinu flaširane vode u Zrenjaninu dnevno potroši oko 20.000 evra. Gradska vlast u Zrenjaninu je u petak, 19. decembra, raspisala nov tender za uslugu prečišćavanja vode za piće, koji je otvoren do 30. januara.

 

Šest vojvođanskih opština
dobilo novac na konkursu

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški (LSV) potpisao je 5. decembra s predstavnicima šest vojvođanskih opština ugovore o sufinansiranju izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini. Novac u ukupnom iznosu od 23,9 miliona dinara na konkursu resornog pokrajinskog sekretarijata dobile su opštine Bačka Palanka, Opovo, Novi Kneževac, Srbobran, Senta i Novi Bečej. Tim novcem biće sufinansirana rekonstrukcija i izgradnja vodovodne mreže i glavnog voda vodovodne mreže u nekoliko naseljenih mesta u navedenim opštinama: Opovu, Malom Sigetu, Turiji, Senti i Bočaru, kao i projekat primenjenih hidrogeoloških istraživanja za potrebe vodosnabdevanja u Obrovcu. Opštine su u obavezi da u realizaciju projekta ulože 15 odsto sopstvenih sredstava.

 

Novac na konkursu 
dobili:

 

Bačka Palanka

Opovo

Novi Kneževac

Srbobran

Senta

Novi Bečej

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...