Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comNakupci glasova uvredili hrišćane

NOVI SAD – Skandal sa osveštenjem vode u gradskom vodovodu postao je više od još jedne bruke gradske vlasti, u dugačkom nizu tokom prethodne nešto duže od dve godine. Ova bruka je poprimila veće razmere i biće dugo još jedna ozbiljna mrlja na obrazu Novog Sada do koje dolazi samo zato što su interesne grupacije poput pokreta Dinara-Drina-Dunav, u prilici da odlučuju o javnokomunalnim preduzećima jer dodaju većinu trenutnoj i prekomponovanoj gradskoj vlasti.Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zatražio je da se novosadska vlast odredi prema ovom skandalu i upitao odakle pravo interesnoj organizaciji Dinara - Drina - Dunav da tako nešto organizuje u sekularnoj državi i preduzeću čiji su vlasnici svi građani Novog Sada, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost? 

Partijski plen

- Eto još jednog dokaza o tome kako izgleda kada grad vode bahati, neposobni i nestručni. Činjenica da je savetnik direktora ujedno i predsednik DDD pokazuje da je za tu interesnu organizaciju JKP „Vodovod i kanalizacija“ partijski plen i stranačko preduzeće – navedeno je u saopštenju Gradskog odbora LSV Novi Sad.
- Kada o najvažnijem komunalnom preduzeću u Novom Sadu odlučuje neko ko je osumnjičen za kupovinu glasova i umešan u niz skandala i afera, sledeće što možemo očekivati je da nam osveštavanje vode bude obavezna stavka na računima, poručila je Liga.
U saopštenju  je zaključeno i da bi neko rekao da besposlen Tomislav Bokan (predsednik 3D)  i gradsku vodu krsti, ali činjenica da je tu bio i zamenik gradonačelnika ovom skandalu daje i potpis najviših gradskih predstavnika. - Kada sledeći put izađete na izbore, dobro pogledajte u šta je ova vlast sa DDD i ostalim interesnim grupacijama, koje joj dodaju većinu, pretvorila ovaj grad – zaključeno je u saopštenju GrO LSV Novi Sad.

Šta je sledeće?

I dok je potez čelnih ljudi “Vodovoda i kanalizacije” izazivao buru javnosti i osudu ombudsmana, koalicija 3D i SPO je na to odgovorila da je osveštenje vode tradicija i poručila Ligi da “istera đavola iz svojih prostorija”. Na to su dobili sledeći odgovor
- Budući da je voda u gradskom vodovodu sada osveštana, to znači da se svetom vodicom ispiraju klozetske šolje. Takvu uvredu svim hrišćanima u Novom Sadu mogu osmisliti samo bolesni umovi poput čelnika interesne grupe Dinara-Drina-Dunav i njihovih pomagača poznatih po ljubavi prema tuđem novcu.
A, što se tiče predloga koalicije DDD-SPO da osveštamo svoje prostorije i „isteramo đavola iz njih“, ove novokomponovane vernike obaveštavamo da su džabe postili, jer se za njih zbog ovoga što su uradili sada kopa metro u paklu. Ovo što su oni učinili je vrhunac svetogrđa. Šta je sad sledeće? Da osveštaju kanalizaciju? Još jednom, Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva gradsku vlast da se odredi prema ovom skandalu ili da se najhitnije pristupi izgradnji sekularnog vodovoda – zaključuje se u saopštenju.

Veš mašina živi duže uz..


Šta mogu Novosađani sa osveštanom vodom iz vodovoda? Da krste decu u kupatilu, osveštaju auto kada ga oteraju na pranje, da plivanje z aBogojavljenski krst organizuju u kadi …samo su neke od šala sa portal njuz.net, a internetom i društvenim mrežama su kružile i razne druge pošalice poput “veš mašina živi duže uz..osveštanu vodu”..

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...