Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comSrbijanski i mađarski nacionalisti žele gašenje AP Vojvodine

BEOGRAD – Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš ukazao je za list „Danas“, povodom napada Andora Delija na Nenada Čanka i LSV, na to da Liga već mesecima ne može da dobije odgovor na pitanje čije će interese Deli štititi u EP.
– To što se gospodin Deli nudi da bude most meni deluje da on želi da posreduje između mađarskih nacionalista, čiji je poslanik (Fides), i srbijanskih nacionalista, koji žele da ukinu vojvođansku autonomiju, tako da se na severu Banata i Bačke formira mađarska autonomija po ugledu na autonomiju Srba na severu Kosova i da se na taj način pronađe izgovor za gašenje vojvođanske autonomije – rekao je Kostreš i dodao da LSV nije spremna da to dozvoli niti će o tome ćutati. Kostreš je zamolio Delija da mu direktno odgovori na postavljeno pitanje, kao i da kaže da li je njegovo ponašanje vraćanje usluge SVM-a SNS-u za to što im je omogućila vlast u svim lokalnim samoupravama u Vojvodini, kao i učešće u republičkoj vlasti.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...