Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comPredsednik skupštine je taj koji stvara atmosferu u parlamentu

NOVI SAD – Komentarišući stav Ištvana Pastora, koji je u intervjuu „Dnevniku“ ocenio da je atmosfera u vojvođanskom parlamentu ostrašćena tako kako nije bila ni devedesetih godina, potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Dušan Jakovljev naveo je za „Politiku“ da je LSV iznenađena tim stavom. Dodao je i da je neobično da Pastor, kao predsednik parlamenta, „govori loše o onome čemu on diktira boju, ukus, miris i efikasnost“.
– Valjda je predsednik skupštine prvi od koga zavisi atmosfera u parlamentu. Nelogično je da to govori čovek koji diktira tu atmosferu, sem ako to nije njegova samokritika – rekao je Jakovljev. Upitao je i s kim se predsednik skupštine dogovara i zašto, ako je video da nešto ne valja i da liči na devedesete, to nije rekao potpredsednicima i šefovima poslaničkih grupa, pa onda, dodaje, podneo ostavku.
– A neće biti da liči na devedesete! Biće da je kriv onaj ko po poslovniku daje ton skupštini – smatra Jakovljev, koji je Pastoru zamerio i to što njegov SVM nije podržao rekonstrukciju Pokrajinske vlade, odluku da se od republike traži obeštećenje pokrajine zbog prodaje NIS-a, ni promenu Ustava. Politika je u tekstu podsetila da je lider LSV Nenad Čanak to ranije nazvao „izdajom“ koalicionog partnera Ištvana Pastora, zatraživši njegovu smenu.
– To su sve neobične stvari, ja neću da kažem izdaja. A sledi nam Zakon o finansiranju Vojvodine. Vlada će predložiti taj tekst i videćemo kako će to proći. Ako od SVM-a ne dobijemo podršku, nema potrebe da tražimo ostavku Pastora, daće je on sam – zaključio je Jakovljev.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...