Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comGradska vlast obećanjima maže oči građanima

PANČEVO – Vlast u Pančevu već tri godine obećava građankama i građanima bolji život, nova radna mesta i investicije, a ništa od svega toga nije realizovano. Možda će nešto od obećanog biti urađeno u predstojećoj predizbornoj kampanji, rekao je za Slobodnu Vojvodinu odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Grada Pančeva Vladan Keljević.

Čardak od obećanih investicija

On ističe da je na poslednjoj sednici skupštine, 9. februara, kad su bile razmatrane odluke o izdavanju u zakup građevinskog zemljišta potencijalnim investitorima, gradonačelnik Pavle Radanov, pred svim odbornicima, rekao kako će novom odlukom otvoriti put investitorima i da će mnoge stvari krenuti nabolje za sve Pančevce i Pančevke. – Međutim, sve ovo deluje kao još jedna prazna priča, koje su nam se servirale u ove tri godine otkako je došlo do promene vlasti 2012, pa i rekonstrukcije. Od priče o investitorima u gradu Pančevu, otvaranju novih radnih mesta dosad se ništa nije desilo, tako da sve ovo što je sad rečeno na poslednjoj senici skupštine deluje kao neki čardak ni na nebu ni na zemlji. A pančevačka vlast samo priča i ništa ne dela u praksi – naglašava Keljević.

A „Lidl“?

Odbornik LSV ističe i da se vlastodršci sve češće hvale dolaskom kompanije „Lidl“, koja je pre godinu dana zatražila izradu dokumentacije za parcelu za izgradnju svog supermarketa u Pančevu. Odlukom koja je usvojena 9. februara izaći će se u susret i kompaniji „Lidl“, kao i bilo kojoj drugoj, da zakonski brže dođu do papira za gradsko građevinsko zemljište i dozvola za izgradnju, Međutim, kako navodi Keljević, ništa od te investicije još nije potvrđeno i serviranje pančevačkoj javnosti da će „Lidl“ otvoriti svoj supermarket je nešto što je na početku.

– Uz to, pančevački političari su zaboravili da nije isto imati 20 novih radnih mesta u nekoj proizvodnji, u nekim fabrikama kao i u nekim trgovinama, supermarketima – dodao je on.

 

Od infrastrukture gotova samo jedna trafostanica

– Poslednje tri godine Pančevkama i Pančevcima se pričaju priče kako ćemo se infrastrukturno snabdeti, pogotovo severna industrijska zona, odnosno jedini deo gde Pančevo može da privuče fabrike i nove investicione pogone, gde bi se mogla otvoriti nova radna mesta. Od čitave te obećavane infrastukture i sređivanja industrijske zone imamo priliku da vidimo da je završena samo jedna trafostanica. To je još jedno mazanje očiju građanima Pančeva i sve ovo više liči na početak predizborne kampanje nego na zaista pravo delanje naše gradske vlasti – kaže odbornik LSV u pančevačkoj Skupštini Vladan Keljević.

 

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...