Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comJanjiću, obećao si, smeni pojedince koji kaljaju ugled grada

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin zahteva od gradonačelnika da ispuni obećanje koje je javno dao i da smeni pojedince koji kaljaju ugled grada. Član Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin Aleksandar Rudić podsetio je na konferenciji za novinare da je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić nedavno predložio smenu člana Gradskog veća Dragiše Albulja, ali tek nakon pritiska opozicije i javnosti. Tom prilikom, sa skupštinske govornice, kako je naveo Rudić, Janjić je obećao svim građanima da neće dozvoliti „da bilo šta, bilo ko i na bilo koji način nanosi štetu ovom gradu. Ukoliko i dođe do sumnje da pojedinci kaljaju ugled grada, neka nadležni organi odmah ispitaju takve navode i reaguju u skladu sa zakonom“. Kako je Janjić sa skupštinske govornice poručio da je istrajan u nameri da Zrenjanin bude grad za ponos svima, ligašice i ligaši pitaju gradonačelnika da li zna da je zamenik načelnika Odeljenja za urbanizam Gradske uprave Nikola Halas pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora zbog kriminalnih dela koje je činio dok je bio načelnik istog odeljenja? Rudić je upitao Janjića i da li zna da je Halas priznao na sudu da je primio mito od 10.000 evra i da se nudio da bude zaštićeni svedok u postupku za organizovani kriminal, te da li smatra da takvo lice zaslužuje da bude na visokoj funkciji u Gradskoj upravi, da ga plaćaju građani Zrenjanina i da i dalje odlučuje o uređenju Zrenjanina.

 

Nije to sve, ima još! 
Savetnik optužen za pljačku budžeta

– Da li gradonačelnik zna da mu je savetnik za finansije David Dimkić lice protiv kojeg Više tužilaštvo trenutno vodi postupak zbog pljačke budžeta Grada Zrenjanina u iznosu od milion evra iz vremena kada je David Dimkić bio načelnik finansija? – upitao je Rudić.

On je od gradonačelnika zahtevao i odgovor na pitanje da li zna da je članica Gradskog veća Dubravka Bengin dodelila 320.000 dinara udruženju čiji je zakoniti zastupnik.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...