Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comNa redu opremanje Omladinskog kluba

SOMBOR – Posle šest godina, Kancelarija za mlade (KZM) grada Sombora dobila je svoje prostorije u bivšem Domu omladine, gde se planira i opremanje Omladinskog kluba. Iako prostor još nije do kraja opremljen, u njemu se već tri meseca održavaju sednice Saveta za mlade, tribine, izložbe slika, a i udruženja građana su počela da koriste taj prostor.
Član Gradskog veća za sport i omladinu Dragan Nenadov kaže za Slobodnu Vojvodinu da je inicijativa za formiranje KZM potekla upravo od mladih koji su u anketiranju krajem 2012. kao svoj najveći problem izneli nedostatak prostora u kojem će se okupljati i organizovati svoje aktivnosti.
- U Somboru Omladinski dom kao zvanična institucija nikad nije postojao. Krajem 2014. godine smo uspeli da izdejstvujemo da tri prizemne prostorije u zgradi poverenoj KC „Laza Kostić“, a koje je koristila nekadašnja omladinska zadruga, budu ustupljene Kancelariji za mlade i Omladinskom klubu. Na moje insistiranje su izdvojena sredstva iz budžeta grada za osnovne građevinske radove, a nešto novca je isplanirano i u ovogodišnjem budžetu – kaže Nenadov i dodaje da su konkurisali i za sredstva kod republičkih i pokrajinskih organa.

Slovenci posavetovali


Nedavno je somborskoj KZM u poseti bila i delegacija Mladinskog centra iz Celja, koja im je predstavila svoj način rada, ali i dala smernice za programe Evropske unije za koje i naše organizacije mogu da konkurišu.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...