Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comOvo je pljačka imovine Vojvodine!

BEOGRAD – Koncentrisanje „Elektrovojvodine“ pod kapu EPS-a jeste pljačka, ocenio je kratko i jasno lider Lige socijaldemorkata Vojvodine, Nenad Čanak, gostujući na TV Pink 3. On je od nadležnih zatražio da i precizno pokažu kolike su stvarne uštede, a koliko će imovine ovim potezom steći centrala u Beogradu time što se sve integriše u jedan sistem.

Sve gora centralizacija

– To je pljačka. To je udruživanje zločinačkog poduhvata. To je pljačka imovine Vojvodine. I ne samo Vojvodine, jer se to radi i s drugim elektrodistribucijama po Srbiji. To je jednostavno nedopustivo, jer ovaj tip centralizacije na svakom koraku svakog dana, pokazuje da je sve gore i gore – istakao je Čanak.

 

Pokrajina da pokaže da je jača od jednog 
direktora u Beogradu

A šef poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine i potpredsednik pokrajinskog parlamenta, Dušan Jakovljev, upozorio je za RTV da pokrajinska skupština raspravom o „Elektrovojvodini“ treba da pokaže da su njene odluke jače od odluke direktora jednog javnog preduzeća. Jakovljev je precizirao da se pokrajinska skupština može pojaviti pred Narodnom skupštinom kao ovlašćeni predlagač izmene zakona, te da se tu njene ingerencije završavaju, ali ne i njeni napori.

Tako je bilo i s pretplatom za televiziju

Jakovljev je podsetio i da se, kada je u pitanju Vojvodina, prvo uzimaju novci, navodeći primer nekadašnje pretplate za televiziju.

– Pare se skupe na jedno mesto koje nije u Vojvodini, a onda se to prema proceni prosleđuje „Elektrovojvodini“. Dok smo privredno društvo, mi smo subjekt, mi donosimo određene odluke, procenjujući ono gde se nalazimo. Jer u ovom trenutku, budite sigurni, o ovoj temi ne razgovaramo samo vi i ja, pa se ja nešto vajkam kako je Vojvodina opet u situaciji da joj se nešto oduzme. Ja sam siguran da na ove teme na isti način danas razgovaraju i u Nišu i u Kraljevu i u Kragujevcu. Jer se sve to pripaja jednom mestu, pripaja se Beogradu – naveo je Jakovljev.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...