Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comZrenjaninska vlast koristi Skupštinu grada za samovolju i izbegavanje kritika

ZRENJANIN - Komentarišući 100 dana od promene na čelu Skupštine grada Zrenjanina,  funkcioner LSV i bivši predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton je rekao da veruje da taj period nije dovoljno dug da se naprave velike promene na jednoj funkciji, ali da svakako nije zadovoljan načinom rada predsednice gradskog parlamenta.

– U prvih 100 dana rada nove predsedice Skupštine je bilo zakazano nekoliko vanrednih sednica i na njima je donesen niz važnih odluka bez prava odbornika da postavljaju pitanja i predlažu amandmane - kazao je on za list Zrenjanin, ocenivši da Skupština više nema snagu.

Inače, odbornici i odbornice LSV u zrenjaninskoj skupštini su u više navrata negodovali zbog vanrednih zasedanja, a 21. aprila nisu ni prisustvovali sednici koja je zakazana po hitnom postupku, četvrta po redu. Oni su tada istakli da za 24 sata, u kom roku bude sazvana sednica, nemaju vremena da se pripreme, podnesu pismenim putem predloge za izmene i dopune dnevnog reda i amandmane. Samim tim se, ocenjuju, uskraćuje i ograničava sloboda izražavanja predstavnika naroda.

– Skupština je postala sredstvo aktuelne vlasti za ispoljavanje lične samovolje - ističu zrenjaninske ligašice i ligaši.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...