Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comLSV zatražila da se gradska vlast odrekne kriminalaca

NOVI SAD – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad traži od aktuelne gradske vladajuće većine da hitno isključi malignu izraslinu zvanu Dinara–Drina–Dunav iz svih mogućih političkih, gradskih, javnih, državnih, finansijskih i drugih tokova u kojima učestvuju zbog kupovine glasova na prethodnim izborima, a koja je potvrđena i tokom nekoliko prethodnih dana. Predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad, Robert Kolar, istakao je da gradska vlast prema Pokretu DDD treba da se ponaša kao prema kriminalnoj organizaciji koja, kako je istakao, sada već više nego dokazano, gotovo tri godine zloupotrebljava sve građanke i građane i novac grada. U suprotnom, doći ćemo u situaciju da ubiju demokratiju i pravo na slobodan izbor, te da se izbori svedu na to koja od takvih interesnih organizacija može više glasova da kupi.

Nepobitne činjenice

Kolar je na konferenciji za novinare podsetio da su 6. maja 2012. aktivisti tadašnje Romske demokratske stranke privedeni, jer su uhvaćeni na delu da kupuju glasove, da je nekadašnji predsednik te RDS Bela Kurina javno priznao da su kupovali glasove, a novinarima je pušten i video-prilog emitovan 12. juna 2012. godine, u kojem su emitovane i izjave Miloša Vučevića i Borka Ilića, današnjeg gradonačelnika i zamenika gradonačelnika, koji su tada na zajedničkoj konferenciji za novinare ispred zgrade Policijske uprave Novi Sad, izjavili da je kupovinom glasova na izborima Novom Sadu naneta velika sramota, te da SNS i DSS neće prestati da insistiraju da se ceo slučaj rasvetli i o tome obavesti javnost.

– Činjenica je da je ceo slučaj, istina od februara ove godine, sada na sudu. A najnovija činjenica jeste da je dvoje aktivista koji su u vreme kampanje 2012. kupovali glasove, ponudilo tužilaštvu sporazum o priznanju u zamenu za manju kaznu. Više ništa ne dovodi u sumnju da je to urađeno – kazao je Robert Kolar.

Tolerisanje je saučesništvo

–  Ako ovo može da se toleriše, onda svi koji to tolerišu, postaju saučesnici – naglasio je on. Kolar je naveo da LSV Novi Sad tri godine neprestano ukazuje na učinak kriminalnih organizacija – interesne grupacije DDD i Treće Srbije – i njihove kriminalne aktivnosti u gradu Novom Sadu, te da od gradske vlasti traži da na delu dokaže svoje deklarativno zalaganje za borbu protiv korupcije i kriminala time što će dokazane kriminalce odstraniti iz političkog i svakog drugog javnog i finansijskog života Novog Sada.

„Patenti“ iz 3D kuhinje

Pored osveštavanja vodovoda, jedan od „patenata“ Dinare–Drine–Dunava koja na izborima nije učestvovala, jeste da otpušta stručne ljude, a zapošljavaju svoje ucenjene aktiviste u komunalna preduzeća, koji su u obavezi da daju „dobrovoljni prilog“ svaki put kada im bude uplaćena plata. Ti radnici su se zbog „dobrovoljnog priloga“ nedavno žalili predsedniku Srbije.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...