Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comForum žena insistira na odeljenju za borbu protiv nasilja u porodici

NOVI SAD – Sedam meseci nakon što je Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine uputio inicijativu ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću da se uvede Odeljenje za borbu protiv nasilja u svim područnim policijskim upravama na teritoriji AP Vojvodine, stigao je odgovor u kom se navodi da je u okviru MUP-a, u Upravi kriminalističke policije, formirana posebna linija rada koja će se baviti prevencijom i suzbijanjem nasilja u porodici.
Predsednica Foruma žena LSV Nataša Terbec pozdravila je što je odgovor stigao i što je njihova inicijativa, barem, delom usvojena, ali je istakla da FŽ od zasebnih odeljenja neće odustati.
- Eskalacija nasilja u porodici u poslednjih šest meseci potvrđuje da FŽ LSV s pravom insistira na uvođenju odeljenja za borbu protiv nasilja u svakoj policijskoj upravi. Prevencija nasilja u porodici se jedino može postići angažovanjem policije koja bi pomoću tog odeljenja i u saradnji sa tužilaštvom i centrom za socijalni rad efikasnije delovala - istakla je Terbec u izjavi za Slobodnu Vojvodinu.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...