Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comPodići spomenik labudovima u Dunavskom parku

NOVI SAD – Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine podneće u Skupštini grada Novog Sada inicijativu da se labudovima u Dunavskom parku podigne spomenik, jer su oni godinama bili jedan od simbola Novog Sada, njegove uređenosti, kulture i pristojnosti. 

Novi Sad im to duguje

– Najmanje što Novi Sad može, jeste da im se spomenikom oduži za sve što su u njemu predstavljali i po čemu će ga pamtiti turisti pred kojima smo se ponosili, deca koja su u njihovoj blizini prohodala i parovi koji su se pored njih venčavali – navedeno je u saopštenju Gradskog odbora LSV, 15. oktobra, uz napomenu da od te ideje neće odustati dok god spomenik ne bude postavljen. Upozorili su i da se za mandata ove gradske vlasti dešavalo svašta – od uništavanja gradskih preduzeća, razbijanja inventara u salama za daće, preko osveštavanja vode u vodovodu, ali da je činjenica da su psi lutalice postali toliki problem u gradu da su zaklali labudove u Dunavskom parku, najtužniji dokaz sveopšteg rasula u Novom Sadu.

Direktor da podnese ostavku

Dan ranije, odmah nakon što se saznalo za tragičnu sudbinu labudova koji u Dunavskom parku borave deceniju i po, Liga je zatražila da direktor JKP „Zoohigijena i veterina Novi Sad“ Aleksandar Bursać hitno bude smenjen. U saopštenju LSV Novi Sad konstatovano je da je Bursać nesposoban i da je problem pasa lutalica u gradu dostigao razmere kakve nije imao u svojoj istoriji.

– O zbrinjavanju i sklanjanju pasa lutalica s novosadskih ulica decenijama je brinula JKP „Čistoća“. Nakon „prekomponovanja“ gradske vlasti, u trulim političkim kompromisima i pogodbama odlučeno je da joj se ta delatnost oduzme i da se napravi novo preduzeće JKP „Zoohigijena i veterina“, kako bi tamo na miru pozapošljavali nestručne rođake. JKP „Zoohigijena i veterina“ kupovala je službene automobile, raspisivala nabavke za bespotreban inventar i radila sve osim onoga što treba da radi – da skloni i zbrine nesrećne životinje s ulice, pa Novim Sadom lutaju čopori napuštenih pasa – navedeno je u saopštenju Stručnog saveta za komunalna pitanja Gradskog odbora LSV Novi Sad.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...