Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comBudžet kabineta gradonačelnika Zrenjanina kao dva Vučićeva?!

ZRENJANIN – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina i funkcioner zrenjaninskog LSV, Vladimir Milošev, ukazao je javnosti na velika izdvajanja u gradskom budžetu, istakavši da su neke stavke uvećane čak 14 puta. On je na konferenciji za novinare naglasio i da kabinet gradonačelnika Zrenjanina ima duplo veći budžet od republičkog premijera! Milošev je predočio da je budžet kabineta gradonačelnika Zrenjanina 65 miliona dinara, dok budžet republičkog premijera iznosi 35 miliona dinara, kao i da su rashodi budžeta Zrenjanina, u odnosu na prošlu godinu, veći za milijardu dinara.

– Rashodi za nagrade za zaposlene u opštini, povećani su skoro duplo, troškovi putovanja petostruko, usluge po ugovoru sa 243 na 324 miliona, a donacije povećane čak 14 puta? Smišljene su i subvencije privatnim preduzećima kojih nikada nije bilo, što će građani platiti čak 28 miliona dinara – upozorio je Vladimir Milošev.

A predsednica Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin, Branislava Jovanov, ukazala je da je, prema podacima Ministarstva finansija, gradska kasa Zrenjanina posle tri godine vladavine SNS-a, u minusu 225,6 miliona dinara ili gotovo dva miliona evra.

 

A ko će da odgovara zbog
kašnjenja gradnje fabrike vode u Zrenjaninu?

 

Umesto da bude završena, tek treba da se gradi! I pored svih obećanja gradskih vlasti, Zrenjanin još nije dobio zdravu pijaću vodu. „Na mestu gde je trebalo da bude postrojenje, i dalje je zaparložena livada“, napomenula je Branislava Jovanov dan nakon što je istekao rok za završetak gradnje postrojenja za pijaću vodu. Ona je podsetila da su letos u Pančevu, zbog problema s vodom, i direktor vodovoda i gradonačelnik podneli ostavke, te upitala gradsku vlast ko će odgovarati u Zrenjaninu zbog još gore situacije. Samo dan nakon njenog pitanja, gradska vlast je uz čitavu pompu uručila građevinsku dozvolu za gradnju postrojenja koje je već trebalo da bude gotovo.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...