Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comDokle će gradonačelnik da toleriše nakupce glasova, interesne grupacije i one koji pozivaju na nasilje?

NOVI SAD – Odavno ne postoji, niti je ikada i postojao opravdan razlog zbog kojeg “Treća Srbija” uopšte učestvuje u gradskoj vlasti. Međutim, od trenutka kada je Andrej Fajgelj priveden zbog pozivanja na rušenje ustavnog poretka, njihovo zadržavanje u vladajućoj većini je još teže objašnjivo. Naime, iako se u javnosti spekulisalo o tome da je Fajgelj isključen iz “Treće Srbije”,on je i dalje na zvaničnom internet sajtu Treće Srbije naveden kao zamenik predsednika te, interesne grupacije – ukazano je u saopštenju Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad.

Četiri godine Novi Sad trpi

- Ova gradska vlast ulazi u četvrtu godinu i sve to vreme se oglušuje o naše apele da „Trećoj Srbiji“ oduzme sve finansijske i druge poluge vlasti i zaustavi razaranje svega u šta su građanke i građani Novog Sada decenijama ulagali. Ćutke im se tolerisalo i što razbijaju inventar gradskih preduzeća i lupaju službene automobile. Praštalo im se što otpuštaju stručne radnike, vređaju novinare, maltretiraju konobare i ruže grad ispisujući grafite po fasadama – istaknuto je u saopštenju Gradskog odbora LSV.

Podrška čoveku koji je pozivao na oružje

- Hoće li se Trećoj Srbiji tolerisati i napad na gradonačelnikovog partijskog šefa Aleksandra Vučića? To je u domenu njihovih koalicionih odnosa

Međutim teško da može zanemariti podršku koju je “Treća Srbija” nakon toga javno pružila Fajgelju. Jer, to je podrška grupacije iz vladajuće koalicije u Novom Sadu čoveku koji je pre nekoliko dana pozivao na oružje – upotorila je Liga.

- Gde počinje granica kada će gradonačelnik prestati da toleriše nakupce glasova, interesne grupacije i one koji pozivaju na oružje i nasilje, samo zato što mu dodaju većinu u gradskoj vlasti – upitao je Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad.

Šta radi ostali koalicioni partneri SNS u Novom Sadu

„Treća Srbija“ inače nije prvi koalicioni partner SNS u Novom Sadu koji je u sukobu sa zakonom. Podsetimo da su svedoci već na sudu potvrdili da su čelnici Pokreta „Dinara Drina Dunav“ kupovali glasove na izborima. To je isti onaj „pokret“ čijem predsedniku je eksplodirala bomba pod automobilom, koji krčmi gradsku imovinu i zbog čijeg procenta na plate su zaposleni u „Vodovodu“ pisali predsedniku države.

I dok su naprednjacima već dvoje koalicionih partnera pred sudom, treći je registrovao po pet nevladinih organizacija na istu adresu i bezbrižno izvlači novac sa gradskih konkursa od zaštite životne sredine do socijalne zaštite.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...