Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comVlast radi stihijski i bez jasnog plana

KIKINDA – Nakon dve godine, svedoci smo da je mnogo toga obećano, ali relativno malo ispunjeno, istakao je predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda, dr Milan Mitrić, sumirajući period od prekomponovanja lokalne vlasti uz pomoć preletača i SPS-a.

On je, na konferenciji za novinare, ocenio da je Kikinda i dalje u teškoj demografskoj i ekonomskoj situaciji.

 

– Obećano je da će doći do depolitizacije javnih funkcija i prestanka političkog zapošljavanja. Svedoci smo da do toga i nakon dve godine, nije došlo. Obećano je da će privreda biti osposobljena i oživljena, ali, nažalost, još nije – istakao je Mitrić.

Potpredsednik GrO LSV Kikinda, Miroslav Grujić, naveo je da je jasno da ova vlast nije organizovana i nema jasnu viziju za razvoj opštine.

– Dokaz da brojne stvari rade stihijski i bez jasnog plana, jeste primer restrukturiranja javnih preduzeća, kao i budžet koji je na svakoj ovogodišnjoj sednici SO Kikinde, pretrpeo rebalans. Liga jeste za restrukturiranje javnih preduzeća, ali nipošto na ovakav način. Pitamo se zašto i u drugim gradovima i opštinama nisu objedinjena javna preduzeća u jedno? Zašto Kikinda mora biti pilot-projekat koji će svojim primerom pokazati drugima kako ne treba raditi? Zašto ste otpustili brojne radnike iz bivših preduzeća, a sada zapošljavate nove, po mogućstvu simpatizere SNS-a? – upitao je Grujić.

– Lokalna vlast u Kikindi, često krivicu za lošu situaciju prebacuje na bivšu vlast, a zaboravlja da trećinu današnje vlasti čine preletači iz stranaka nekadašnje vlasti i SPS-a koji je takođe bio deo te stare vlasti – dodao je.

Još nelogičnosti

Pokrajinski poslanik Saša Homanov istakao je i nelogičnost u poslovanju Opštinske stambene agencije (OSA), za koju još uvek nije započet proces likvidacije, ali je, zato, novo javno preduzeće počelo s radom. On je naglasio i da je OSA poslovala pozitivno, ali je od nje napravljen gubitaš kako bi lakše bila likvidirana.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...