Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comOd paora se mnogo više uzima nego što im se vraća

PANČEVO – Na ime poreza poljoprivrednici odvajaju velika sredstva, a zauzvrat dobijaju vrlo malo – izjavio je potpredsednik pančevačkog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, Jovica Petrovački.

On je na konferenciji za novinare istakao da je situacija u lokalu problematična, jer lokalna samouprava ubira velika sredstva na ime poreza na poljoprivredno zemljište, a zauzvrat su poljoprivrednici dobili po jedan atarski put u svakoj katastarskoj opštini. Prema njegovim rečima, situacija je još gora ako se zna da Grad ubira i deo novca od davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta, a koja su namenjena utrošku za poljoprivrednu infrastrukturu.

– Katastrofalna je činjenica da se po jednoj katastarskoj opštini godišnje uradi jedan atarski put. Pitanje je i šta podrazumevaju pod uređenjem atarskog puta. Nije retko da se sve završi na poravnanju atarskog puta, a da se ne dobije ono što treba – čvrsta podloga, rizla i da taj put bude kategorisan – istakao je Petrovački i dodao da na izlazima s atarskih puteva, do sada nije urađeno nijedno otresište, iako je to zakonska obaveza.

– Poljoprivrednicima od maja nisu isplaćene subvencije za zemlju. Sve ove činjenice pokazuju da je nezadovoljstvo poljoprivrednika opravdano, jer se od paora mnogo više uzima nego što im se vraća – zaključio je Jovica Petrovački.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...