Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comZAKON JE PROTIVUSTAVAN, A I NA ŠTETU POLJOPRIVREDNIKA! - ŠTA JE, IZMEĐU OSTALOG, LSV JOŠ TRAŽILA AMANDMANIMA, A VLAST NEĆE:

Indeks članka
ZAKON JE PROTIVUSTAVAN, A I NA ŠTETU POLJOPRIVREDNIKA!
ŠTA JE, IZMEĐU OSTALOG, LSV JOŠ TRAŽILA AMANDMANIMA, A VLAST NEĆE:
Sve strane

 

1. Da se u zakon doda da pored toga što strana fizička i pravna lica ne mogu biti kupci poljoprivrednog zemljišta, ne mogu biti ni njegovi zakupci, kako bi se sprečilo da neki od zakupaca zemlje na 30 godina, nekim budućim zakonima postanu vlasnici te zemlje.

2. Da se zemljište koje nije bilo predmet zakupa najmanje poslednje tri godine, a ostane neizdato nakon licitacije, može dati na korišćenje fizičkim i pravnim licima na period do pet godina, a nakon ponovnog nadmetanja po početnoj ceni od jedan dinar, kako bi se sprečila mogućnost da se zemljištem spekuliše.

3. Da početna cena zakupa državnog zemljišta bude 80 odsto prošlogodišnje cene.

4. Da rok za žalbe na odluke o zakupu zemljiišta umesto od dana donošenja odluke, teče od dana objavljivanja odluke na oglasnoj tabli prvostepenog organa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...