Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comLSV VEĆ PRIKUPILA 50.000 POTPISA SA 100.000 TRAŽI REFERENDUM O ZAŠTITI VOJVOĐANSKIH PAORA I ZEMLJE! - Liga će prikupiti 100.000 potpisa za referendum! Građani će reći šta misle o ovom zakonu!

Indeks članka
LSV VEĆ PRIKUPILA 50.000 POTPISA SA 100.000 TRAŽI REFERENDUM O ZAŠTITI VOJVOĐANSKIH PAORA I ZEMLJE!
Liga će prikupiti 100.000 potpisa za referendum! Građani će reći šta misle o ovom zakonu!
Sve strane

 

Liga socijaldemokrata Vojvodine intenzivno prikuplja 100.000 potpisa za referendum kojim će građani reći šta misle o ovom i ovakvom zakonu i zatražiti od Vlade i Skupštine da zaštiti poljoprivrednike. Upravo to je predočio i predsednik LSV Nenad Čanak obraćajući se okupljenima ispred Narodne skupštine Republike Srbije, 24. decembra. 

Sram bilo onoga ko nije sada sa svojim narodom

– Sram bilo onoga ko sad nije sa svojim narodom i ko ne razume da je ovde u pitanju opstanak desetina hiljada porodica – rekao je Čanak. Podsetimo, protest pred parlamentom organizovali su Asocijacija poljoprivrednika i Pokrajinska vlada, a protest su, bez stranačkih obeležja, svojim prisustvom podržali i narodni poslanici LSV: Nenad Čanak, Bojan Kostreš, Dejan Čapo, Nada Lazić i Đorđe Stojšić, pokrajinski poslanik Miloš Šibul, kao i potpredsednik LSV i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, Branislav  Bogaroški.

Pljušte potpisi širom Vojvodine!

Liga socijaldemokrata Vojvodine, na stotinama lokacija širom Vojvodine,

prikuplja potpise s namerom da se raspiše referendum kojim će od Vlade Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Srbije biti zatraženo da zaštite domaće poljoprivrednike, mala i srednja poljoprivredna gazdinstva od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna, prilikom kupovine poljoprivrednog zemljišta.

Tom inicijativom zahteva se i da država zaštiti ovdašnje poljoprivrednike i prilikom izdavanja državnog zemljišta u dugoročni zakup, bilo da je reč o strancima ili domaćim tajkunima. Pedeset hiljada potpisa već je prikupljeno, a odziv i podrška na štandovima LSV, sve su veći! 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...