Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comRuski zvaničnici se ponašaju kao da je Srbija njihova gubernija

Indeks članka
Ruski zvaničnici se ponašaju kao da je Srbija njihova gubernija
I fašisti smeju na ulicu, jer štite ruske interese?
Sve strane

 

 

 

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje izjavu predsednika Donjeg doma ruskog parlamenta Sergeja Nariškina, koji je od predsednice Narodne Skupštine Republike Srbije Maje Gojković zatražio da naš parlament utiče na crnogorski, kako bi zvanična Podgorica odustala od ulaska u NATO – poručio je u petak 18. decembra generalni sekretar LSV Bojan Kostreš.

- Ovakva huškačka izjava je još jedna u nizu izjava ruskih zvaničnika koji se neretko ponašaju kao da je Srbija njihova gubernija. U nedavnoj prošlosti tako se usred Beograda ponašao i jedan ruski ambasador. Liga socijaldemokrata Vojvodine poručuje Ruskoj Federaciji da je Srbija suverena država a da je  mešanje naše zemlje u odluke svojih suseda, nedopustivo. Ako on misli da je normalno mešati se u tuđe poslove, kao što to Ruska Federacija radi u Ukrajini, onda je u grdnoj zabludi. Nadamo se da je ove osnovne principe svom sagovorniku stavila do znanja i predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković – ukazao je Kostreš.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava suvereno pravo Crne Gore da odlučuje o sopstvenoj sudbini. Upozoravamo da je ne tako davno zvanični Beograd organizovao različite pritiske da bi onemogućio Crnu Goru da postane samostalna. Podsećamo takođe i da je politika mešanja Srbije u unutrašnje stvari bivših jugoslovenskih republika uvukla ovu zemlju u četiri rata u roku od osam godina i da se na kraju završila ratom sa celim svetom. Nadamo se da će biti dovoljno političke mudrosti da Srbija ne dozvoli da joj Rusija nametne ulogu remetilačkog faktora na Zapadnom Balkanu – zaključio je generalni sekretar LSV. 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...