Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comObezbediti uslove za demokratske izbore

LSV uputila dopis Policijskoj upravi

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine uputila je 30. decembra dopis Policijskoj upravi Novi Sad u kojem apeluje da se u susret lokalnim i pokrajinskim izborima napravi plan za angažovanje dodatnog obezbeđenja na biračkim mestima. Tim povodom, predsednik Izbornog štaba Bačka LSV Robert Kolar izjavio je za Blic da Novi Sad ne sme dozvoliti da se ponovi sramota sa izbora 2012. godine koje su obeležili kupovine glasova, pretnje i ucene.

– Smatramo da bi angažovanjem policajaca, koji bi bili na zakonom dozvoljenoj udaljenosti od biračkih mesta, uspeli da stanemo na put potkupljivanju, deljenju praznih glasačkih listića, ucenama, stvaranju lažnih redova i drugih stvari koje sprečavaju obične građane da izađu i glasaju za neki politički program, jer im se sve smuči – kazao je Kolar i dodao da je ubeđen da većina velikih stranaka to ne rade, jer njihovi glasači u svakom slučaju izlaze na birališta, ali da problem stvaraju manje političke grupacije koje su izbore pretvorile u biznis.

– Građani se ucenjuju da uzmu popunjen glasački listić, pa da sa birališta iznesu prazan. Bude potkupljivanja, ali i pretnji i sve to sprečava mnoge građane da glasaju i na taj način se urušava osnov demokratije, a to je pravo na izbor – zaključio je Kolar.

U dopisu PU Novi Sad Kolar je podsetio da je LSV i nakon izbora za mesne zajednice 2013. godine, upozoravala na manipulacije, kao i da je na izbornu krađu nakon izbora 2012. godine ukazivala i današnja novosadska vlast - SNS i DSS, dok su nakupci glasova, umesto da budu kažnjeni u skladu sa zakonom, završili u gradskoj vlasti.

– Novi sad ne sme dozvoliti da mu se ponovi sramota iz 2012. godine. Ukoliko tako bude, svaki izbori gube smisao i biće poslata poruka da su kupovina glasova, ucene i prekrajanje izborne volje građana legitiman put ka vlasti onima koji žele da institucije, imovinu, novac i preduzeća grada iskoristi za lične, nečasne poslove – navodi se u dopisu PU Novi Sad.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...