Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comUmesto stadiona tržni centar?!

PANČEVO: Odbornici LSV protiv nezakonitih odluka vladajuće koalicije

Odbornik LSV ukazao je i na nelogičnost Odluke o izmeštanju umetničke skulpture „Dve žene“, koja stoji ispred Gradske uprave

PANČEVO – Vladajuća koalicija u Pančevu, donela je odluku da preimenuje korisnika državne zemlje gradskog stadiona s Fudbalskog kluba „Dinamo“ na grad. Prilikom rasprave o toj tački dnevnog reda na poslednjem zasedanju pančevačke Skupštine, odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine Vladan Keljević upozorio je da je odluka protivzakonita, jer Skupština grada nije nadležna za taj proces, već Republička direkcija za imovinu. On je istakao da je vrlo čudno kako Pančevo nije do sada apliciralo tom telu za dobijanje vlasničkih prava nad pomenutom parcelom, kada to Zakon o imovini dozvoljava.

– Zašto odbornici u materijalu nisu dobili najvažniji dokument, a to je ugovor između države i FK „Dinamo“, da vidimo šta će to spasti na teret grada i koja su ta sredstva koja će opteretiti JKP „Mladost“ koja već radi u minusu, pa će sve pasti na leđa građana i građanki? Da li će na toj parceli nići neki nov tržni centar? – upitao je Keljević, ali odgovor nije stigao.

Odbornik LSV ukazao je i na nelogičnost Odluke o izmeštanju umetničke skulpture „Dve žene“, koja stoji ispred Gradske uprave i da se na to mesto postavi spomenik Stevanu Knićaninu i da se za to izdvoji 2,5 miliona dinara. Prema njegovim rečima, pod izgovorom modernizacije, ispred savremene zgrade postaviće skulpturu čoveka s kuburama i opancima.

Odbornici LSV jedini su reagovali na takvu Odluku Skupštine grada Pančeva i glasali protiv nje, a odmah zatim, pančevačke nevladine organizacije, ali i neke političke partije, pozvale su građanke i građane da se fotografišu pored skulpture „Dve žene“ i na taj način ukažu na važnost njenog postojanja, upravo, na mestu na kojem ona sada stoji.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...