Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comPrim. dr Radovan Latinović

Radovan Latinović je rođen 1957. godine u Novom Sadu gde je završio osnovnu  školu i Gimnaziju Jovan Jovanović Zmaj. Zvanje doktora medicine stekao na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu 1983. godine, a 1992. godine postaje specijalista pedijatar. Na  Odeljenju intenzivne nege i terapije Dečije bolnice u Novom Sadu, čiji je jedan od osnivača, radi od 1987. Načelnik ovog odeljenja postaje 1992. godine i na tom mestu radi do 2004. godine. Tokom rada na Institutu nastavlja stručno i naučno usavršavanje u zemlji i inostranstvu, aktivno učestvujuci na simpozijumima i kongresima iz oblasti pedijatrije, neonatologije i perinatalne medicine. Član je Srpskog lekarskog društva, Društva lekara Vojvodine, Pedijatrijske sekcije Vojvodine, Perinatološke sekcije Srbije. Član je Evropske i Svetske asocijacije perinatologa. Predavač je po pozivu u Školi perinatalne medicine Srbije, koja ima međunarodni karakter. Autor je više stručnih i naučnih radova iz oblasti neonatologije i perinatologije. Ministarstvo zdravlja Republike Srbije 2002. godine dodeljuje mu zvanje primarijus. Od decembra 2004. godine je na funkciji zamenika Pokrajinskog sekretara za zdravstvo i socijalnu politiku u Izvršnom veću, a danas Vladi  Autonomne Pokrajine Vojvodine. U Ligu socijaldemokrata Vojvodine učlanio se 2003. godine, u kojoj je tada bio član Predsedništva GrO LSV Novi Sad. Trenutno je član Glavnog odbora i Predsedništva LSV, a zamenik je predsednika Saveta za zdravstvo Lige socijaldemokrata Vojvodine. Predsednik je Gradske organizacije LSV Novi Sad u trećem mandatu.
Kada je odlučio da se bavi politikom, za LSV se, po sopstvenim rečima, lako odlučio budući da je i pre članstva imao razmišljanja slična onima koja zastupa stranka. A, budući da je kroz bavljenje svojom profesijom uvideo mnoge nedostatke koje je želeo da ispravi, činilo mu se da socijaldemokrataska načela i socijaldemokratska nota koja karakteriše Ligu mogu biti pravi put za tako nešto. Posebno je ponosan na svoju porodicu, na ženu i obe ćerke koje su, kako voli da istakne, uspešne žene i devojke i uspešne akademske građanke i sportistkinje. Takođe, ponosan je na svoju ličnu profesionalnu karijeru, budući da je osnivač Odeljenja intenzivne terapije i nege prevremeno rođene dece i drugačijeg pristupa lečenju te najvunerabilnije kategorije dece.
– Zahvaljujući formiranju tog odeljenja, danas je Odeljenje intenzivne terapije na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine najbolja pedijatrijska intenzivna na prostoru Srbije, a i šire, - ističe Latinović.
Kada je u pitanju slobodno vreme, velika ljubav mu je skijanje. Takođe, porodično je vezan za golf za koji kaže da nije samo igra, već istovremeno i sport i filozofija. Zbog toga osim igranja, prati i voli da učestvuje u svemu što ima veze sa golfom.

 
Share
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...