Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comSamo je Vojvodina dom

NOVI SAD - Dvadeset jednu godinu se okupljamo i govorimo jedno te isto. A kad bismo pokušali da sve što smo do sada rekli sažmemo u jednu reč, ta reč bi bila Vojvodina – rekao je 15. jula u Subotici nakon defilea 1000 zastava povodom 21. rođendana Lige socijaldemokrata Vojvodine predsednik LSV Nenad Čanak. Rođendan LSV dan ranije je proslavljen u gradovima i mestima širom AP Vojvodine, a centralna proslava je održana na palićkoj Velikoj terasi. Čanak je okupljene pozdravio na nekoliko jezika nacionalnih zajednica u Vojvodini, a ligašima i ligašicama je čestitao rođendan. 
- Mi nemamo drugo mesto na kome se osećamo dobro. Mi ligaši, mi Vojvođani možemo putovati svugde na ovom svetu, i ići do najdaljih kutaka planete, ali samo na jedno mesto se možemo vratiti. Samo se jedno mesto zove dom – a to je Vojvodina – rekao je Čanak.

Dobro je ako ljudi
zaista menjaju mišljenje


Čanak je rekao da nema trga u Vojvodini na kome se ligaši nisu okupljali da traže slobodu, da traže istinu, da traže mir.
- Ovde na ovom trgu smo pre dvadeset godina, sa svim dobrim ljudima zidali bedem ljubavi i tražili da prestane ludilo među ljudima. Bilo nas je malo, bilo nas je tek šaka, ali je činjenica da su dvadeset godina kasnije mnogi preuzeli naše misli i pokušavaju da ih prikažu kao svoje – rekao je on.

Nismo dozvolili da
ludilo uđe među nas


- Ligaši, dvadeset jednu godinu smo bili dosledni, 21 godinu smo se borili za ono za šta smo se dogovorili da se borimo. Dvadest i jednu godinu se nismo osvrtali na to ko je koje vere, ko je koje nacije. Dvadeset jednu godinu nismo dozvolili da nas ludilo koje nas je plavilo uđe među nas. Nikada to nećmo dozvoliti – rekao je Čanak. On je dodao da je 21 teška godina iza Lige, a barem 21, a on lično veruje i 210, još težih godina pred njom.
- Lako je bilo pobediti one koje smo mogli da vidimo i identifikujemo, teško je pobediti ono što lebdi u vazduhu ovih dana – a to je osećaj da nema nade, osećaj da je propalo, osećaj da nema kud. Ove zastave koje su ovde su zastave pod kojima će se vratiti nada, pod kojima će se pronaći put. Podignite zastave i neka odmah za svakom od njih pođu hiljade Vojvođana i neka krenu u Evropu, u bolji život. Neka krenu tamo gde smo krenuli pre 21. godinu - zaključio je Čanak.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...