Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comLiga traži novo zasedanje Skupštine Vojvodine

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražiće posebno zasedanje Skupštine Vojvodine na kojem će se raspravljati o opstrukciji rada pokrajinskog parlamenta koju je izvršila Vlada Vojvodine - najavio je Branislav Bogaroški, predsednik poslaničke grupe LSV u Skupštini Vojvodine.
On je poručio da se mora vratiti dignitet pokrajinskoj skupštini, koja je očigledno u jednoj velikoj meri postala talac izvršne vlasti u Vojvodini.
Bogaroški je ukazao da se pokrajinska administracija od strane pojedinaca koristi pre svega za ličnu promociju i marketing, a da je pritom neefikasna u strateškim stvarima vezanim za Pokrajinu. Prema njegovim rečima, Vlada Vojvodine je bila inertna i kada je u pitanju donošenje zakona o svojini, koji je, prema njegovim rečima, trebalo da bude usvojen još pre godinu i po.
Bogaroški je kritikovao i što Skupština Vojvodine zaseda samo dva puta godišnje jer to izaziva vrlo opasne komentare da je treba ukinuti i podsetio da je LSV javno zatražila da se utvrdi šta se desilo i ko je odgovoran za to što je narušen ugled Skupštine AP Vojvodine iznenadnim telefonskim otkazivanjem sednice. Potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV Maja Sedlarević poručila je 14. septembra, u razgovoru sa novinarima, da je skandalozno sve što se dogodilo i da se mora što pre utvrditi ko je krivac za to. Lider SVM Ištvan Pastor je novinarima rekao, prećutkujući ime da je sednicu otkazala osoba iz Demokratske stranke, zbog čega ga je Sedlarevićeva  oštro kritikovala.
– Pastor ili bilo ko drugi ko zna ko je odgovoran za ovaj skandal mora jasno reći šta se desilo – kazala je ona.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...