Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comBlamaža i ćutanje

Potpredsednica Izvršnog odbora LSV Maja Sedlarević kaže da nije iznenađena potezima pokrajinske vlasti na čelu sa Bojanom Pajtićem.
- Nije mu to prvi put. Mi se godinama zalažemo za to da se Vojvodini vrati zakonodavna, sudska i izvršna vlast, pravo na izvorne prihode i imovinu. I onda, on napravi 2005. godine Platformu Izvršnog veća Vojvodine o položaju AP Vojvodine u budućem Ustavu Srbije u kojoj je maltene bukvalno prepisan naš predlog, da bi potom u noći kada je pisan Ustav – od nje odustao i pristo na fantomskih sedam posto budžeta. Mi i građani Vojvodine smo onda bili protiv ovog Ustava koji sužava mogućnost postojanja vojvođanske imovine, a on taj Ustav hvalio – podseća Maja Sedlarević, potpredsednica Izvršnog odbora LSV.
A Branislav Bogaroški ukazuje i da je Pajtić ćutao na otezanje sa Statutom APV, a zatim – za razliku od LSV – pristao da on bude vraćen na doradu pokrajinski parlament. Ćutao je i kada je Vojvodini u NIP-u dva puta uračunata izgradnja autoputa i kada je NIS - koji je 90% vojvođanska imovina - poklonjen Rusima. Tokom skoro tri godine, pokrajinski parlament u kojem Pajtićeve kolege imaju većinu nijednom nije razmatrao Inicijativu za obeštećenje pokrajine po osnovu ulaganja u Naftagas koju je Liga podnosila više od 20 puta.
- Kada je donošen Zakon o nadležnostima APV, rekao je da je postignut maksimum, a onda je na sastanku Čanak-Cvetković taj maksimum višestruko preskočen – dodao je on.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...