Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comDačiću svaki dan fotografija redova u Novom Sadu

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović pozvao je početkom septembra ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivicu Dačića da reši problem velikih gužvi ispred šalter sala Policijske uprave Novi Sad. A da bi u MUP-u stekli pravi utisak o svakodnevnim dugačkim redovima, Jovanović je odlučio da na adresu ministra u MUP svaki dan pošalje jednu fotografiju gužvi ispred šalter sala. Jovanović je tada rekao da će u okviru ove akcije prvo poslati foto-album sa 40 fotografija koje pokazuju gužve ispred šalter sala u prethodne tri godine, a da će zatim svakog dana slati po jednu aktuelnu fotografiju, slikanu prethodno veče ili taj dan ujutro. On je pozvao Novosađane i Novosađanke da se priključe ovoj akciji i da svoje fotografije elektronskom poštom pošalju na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli . Te fotografije, kako je objasnio Jovanović, takođe će biti izrađene i poslate MUP-u u Beograd.
- Kao grad smo imali mnogo razumevanja i strpljenja, ali i volje da pomažemo policiji. Ipak, problem velikih gužvi je i dalje prisutan, a u poslednje vreme se još i pogoršao i ne mogu građani i građanke da budu tretirani na ovakav način - rekao je Jovanović. On je podsetio da je grad u protekle tri godine uložio ogroman novac na kupovinu opreme Policijskoj upravi Novi Sad, precizirajući da je grad kupio vozila, motore, skutere i drugu opremu u vrednosti od skoro 30 miliona dinara. Prema Jovanovićevim rečima Novi Sad  je otvorio i predao policiji šalter salu za izdavanje ličnih dokumenata na Bulevaru oslobođenja kako bi se gužve smanjile, što je koštalo oko 25 miliona dinara, ali i ustupio radnike Gradske uprave 2009, 2010. i 2011. godine, čije su plate išle na teret grada i za šta je do sada izdvojeno oko 40 miliona dinara.
- Nijedan grad u Srbiji nije toliko pomogao policiji koliko je to u protekle tri godine učinio Novi Sad. Naša saradnja sa Policijskom upravom Novi Sad je dobra, ali bez odluka i potpisa u MUP-u u Beogradu problem velikih gužvi ne može biti rešen - kazao je Jovanović. On je pozdravio mogućnost da se zakazivanje za šalter sale obavlja putem elektronske pošte kao i najave da će moći preko telefona, putem SMS-a, ali je kazao da problem velikih gužvi mora biti u potpunosti rešen, a ne samo delimično. On je ujedno pozvao građane i građanke da ne odugovlače sa preuzimanjem ličnih dokumenata, na šta se požalila novosadska policija, već da preuzmu dokumenta u razumnom roku, kako se ne bi i zbog toga stvarale dodatne gužve. Podsetimo Aleksandar Jovanović je u poslednjih nekoliko godina više puta pisao ministru Dačiću od kojeg je tražio otvaranje policijske stanice na Novom naselju.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...