Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comĐorđe Stojšić

Đorđe Stojšić je rođen 8. jula 1977. godine u Beogradu, a osnovnu školu završio je u Sremskoj Mitrovici. Srednju školu je završio u Sjedinjenim  Američkim Državama, gde je i diplomirao na Državnom Univerzitetu u Vičiti (Wichita State University), osnovni smer Finansije (Bachelor of Business Administration), a drugostepeni Filozofija (decembar 2000 godine). Tokom studija, izuzuzetna dostugnuće postigao je u više predmeta: Poslovno računovodstvo, Finansijski modeling, Međunarodne finansije, Finansijski derivati, Tržišta kapitala, Novac i bankarsko poslovanje, Poslovno pravo, I & II Računovodstvo.
U profesionalnoj karijeri Đorđe Stojšić je radio više ozbiljnih poslova, pa je tako od februara 2003. do maja 2004. godine bio član Upravnog odbora Vojvođanske banke, a od jula 2007. do danas je član Upravnog odbora Blok 67 Associates (Belville). Pored toga, radio je i u kompaniji Deloitte&Touche Centralna Evropa, Deloitte&Touche Vojvodina doo Novi Sad, gde je bio direktor, a zatim i u Kinsley& Reed doo Beograd, u kojoj je bio rukovodeći patner.
Aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine u Sremskoj Mitrovici bio je od njenog osnivanja, a aktivan je bio i kao član Omladine LSV sve do kraja 1995. godine, kada odlazi na školovanje u Ameriku. Nakon povratka iz SAD, od 2001. godine Stojšić se nalazio na funkcijama člana Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV i člana Ekonomskog saveta Lige. Trenutno je zamenik predsednika Ekonomskog saveta Lige socijaldemokrata Vojvodine. Kako kaže, za angažman u LSV se odlučio odmah nakon njenog osnivanja pošto se prepoznao u idejama i stavovima koje je propagirala, kao i zbog toga što je u to vreme LSV bila oaza  ljudi koji nisu bili inficirani nacionalizmom.
U svom životu posebno je ponosan na činjenicu da je član organizacije koja je ostala dosledna svojim idejama već 20 godina, a da je reč o idejama koje su ispravne, najbolje govori to što ih poslednjih godina sve više zastupaju i druge partije. Kad glasno razmišlja Stojšić u šali voli da kaže: Gledajući iskustva Indijanaca u Americi, ponekad mi se čini da i mi Vojvođani živimo u rezervatu, samo bez prava da prodajemo viski i otvaramo kazina.
U slobodno vreme bavi se poljoprivredom, a posebno je ponosan na svoj vinograd. Odnosno, kada nije u kancelariji, onda ga je, po sopstvenom priznanju, moguće pronaći jedino na obroncima Fruške gore, u Šišatovcu. Povremeno vinogradarske obaveze prekine da bi sa prijateljima rekreativno odigrao poneku partiju košarke i na taj način utrošio preostalo slobodno vreme. Nije oženjen.
Govori engleski i služi se nemačkim jezikom.

 
Share
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...