Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comZastavu AP Vojvodine istaći i na stadionu

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović uputio je nedavno pismo rukovodstvu JKP "Poslovni prostor", zatraživši da se na jarbolu unutar gradskog stadiona "Karađorđe", tokom održavanja sportskih takmičenja pored zastava Republike Srbije i Grada Novog Sada, postavi i zastava Autonomne pokrajine Vojvodine. On je podsetio da u skladu sa Ustavom Republike Srbije, autonomne pokrajine same utvrđuju sopstvene simbole i način njihovog korišćenja, te da su Statutom Autonomne pokrajine Vojvodine utvrđeni njeni simboli, zastava i grb.

Tačna informacija

U međuvremenu, početkom septembra Večernje novosti su objavile tekst u kojem se tvrdi da u Vojvodini od 45 opština, zastava Pokrajine nije istaknuta u čak 35, mada je situacija upravo obrnuta. Nakon akcije LSV u februaru ove godine, zastava AP Vojvodine istaknuta u čak 35 opština, a tačnost ovih podataka može se lako proveriti na sajtu www.zastavavojvodine.com, gde se mogu pronaći i mnoge druge značajne informacije o pokrajinskom znamenju.

Uskoro i u Briselu


Podsetimo, od početka akcije LSV povodom obeležavanja sedam godina vojvođanske zastave u februaru ove godine, broj opština koje još nisu istakle ovo obeležje APV umanjen je prvo sa 22 na 12, a zatim na 10, budući da se u tom periodu zaviorila u Sremskoj Mitrovici, Srbobranu, Adi, Novom Kneževcu, Plandištu, Kovačici, Beloj Crkvi, Opovu, a par dana ranije i u Žitištu i Odžacima. Takođe i više mesnih zajednica je istaklo zastavu APV, a u martu i aprilu su to uradili i Bač i Vrbas. Sredinom oktobra, vojvođanska zastava bi trebalo da se zaviori i u Briselu, gde će biti otvoreno Predstavništvo AP Vojvodine. Kada je reč o mestima gde se pokrajinski simboli ne poštuju, prema objašnjenju Bojana Kostreša, zamenika predsednika LSV, reč je o opštinama u kojima su na vlasti radikali i socijalisti.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...