Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comIzjasni se kao Vojvođanin ili Vojvođanka!

NOVI SAD - Grupa mladih entuzijasta okupljenih u Nevladinoj organizaciji Liga društvenih jednakosti pokrenula je početkom septembra internet kampanju na društvenim mrežama pod nazivom „Ja sam Vojvođanin/ka – to sam što sam“. Akcija je nastavljena i štampanjem promotivnog materijala, a kako najavljuju u planu je i postavljenje bilborda. Cilj ove kampanje je da se građanima i građankama Vojvodine skrene pažnja da na predstojećem popisu, koji se održava od 1. do 15. oktobra, mogu da se izjasne kao Vojvođanka ili Vojvođanin.
- Naša želja je da na tom popisu što više stanovnika Vojvodine, prepoznaju svoj vojvođanski identitet, i tako se izjasne kada budu odgovarali na pitanja iz formulara – kažu za Slobodnu Vojvodinu u ovoj organizaciji. Njihova jedina ambicija je, kažu, da pokažu ljudima da imaju pravo da se na popisu izjasne onako kako žele.
Zašto su mladi ljudi okupljeni u ovoj organizaciji zapravo pokrenuli ovu kampanju najbolje govori tekst njihovog letka: „Važno je da znaš: Nacionalna pripadnost je stvar Tvog osećanja! Nacionalnu pripadnost Ti određuješ! Nacionalna pripadnost je stvar Tvog izbora! Zato:Imaš pravo da se na Popisu izjasniš kao Vojvođanin ili Vojvođanka. Imaš pravo da budeš to što jesi“. U ovoj organizaciji kažu da su se prvo obratili ljudima preko Facebook-a i i Twiter-a, ali da su zbog veoma dobre reakcije građana i građanki odlučili da sa ovom akcijom izađu i na ulice.
- Planirano je štampanje letaka i nalepnica sa natpisom „Ja sam Vojvođanin/ka – to sam što sam“ na svim jezicima koji su u službenoj upotrebi u Vojvodini jer želimo da istaknemo tu multikuturalnost i multijezičnost pokrajine – kažu naši sagovornici. Kako najavljuju tokom trajanja potpisa biće postavljeni i bilbordi koji će pored osnovnog slogana imati i neke nove kao što su: Ja nisam NEOPREDELJEN, ... baš naprotiv; Neću PUT, nego POVRATAK u Evropu; Vojvođanin je Evropljanin koji zna ćirilicu. I to sva slova...

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...