Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comČudi me Dinkić

NOVI SAD – Krize u Vladi Srbije nema i ničiji odlazak ne može prouzrokovati takvu krizu da bi Vlada pala, jer niko nije nezamenljiv, ocenila je portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.

O autoritetu

Prema njenoj oceni, vlada očigledno nije mogla da funkcioniše normalno u atmosferi koja je vladala od početka februara, zbog čega se to što se desilo dogodilo u pravom trenutku.
– Možda je moglo i ranije, s obzirom na to da nije bilo potrebe da Mlađan Dinkić sa takvim stavovima izlazi u javnost. Zna se gde se rešavaju nesuglasice koje postoje među koalicionim partnerima – navela je ona, dodajući da sada očekuje kvalitetniji rad vlade.
– Onaj ko misli da ni Vlada ni premijer nemaju autoritet, da u Vladi ne sede ljudi koji bi trebalo da sede, nego nekakvi poltroni, da to nisu najkvalitetniji ljudi, nema šta da traži u toj Vladi. Mene lično čudi da Mlađan Dinkić, ukoliko sve to misli o svojim koalicionim partnerima sam nije napustio Vladu, nego je dočekao da se pokrene inicijativa za njegovu smenu – istakla je Jerkova.

Osnovno pravilo


Komentarišući za novosadsku „TV Panoniju“ različite stavove u javnosti oko toga treba li odlazeći ministar da se obrati parlamentu, Jerkova je rekla: 
– Osnovno pravilo ne samo demokratije, već i ljudskosti i morala je da taj koji podnosi ostavku pred parlamentom položi račune zato što u parlamentu sede predstavnici građana Srbije. Uostalom, to se prenosi na televiziji i građani imaju priliku da čuju koji su to tačno razlozi ostavke ili inicijative za smenu, tako da se mi nadamo da će za to biti prilike. Ali i ako ne bude, s obzirom da će Mlađan Dinkić doći da bude poslanik u Skupštini Srbije, biće prilika da odgovara na pitanja o svom radu.


Za nas je 2011.

predizborna godina


Aleksandra Jerkov je poručila i da je sada razumno ne izazivati nove izbore i ne uvlačiti zemlju u takvu vrstu nestabilnosti, dodajući da što se tiče LSV, 2011. godina nije izborna već predizborna.
- Zaista ne vidim razloga da se to sada radi, posebno zbog toga što bi uvlačenje zemlje u nekakvu nestabilnost, političku krizu ili izbore imalo jako loše posledice na ekonomiju, na investicije koje dolaze i na evropske integracije Srbije. Jer, Srbija ima cilj dogovoren sa EU, a to je da do kraja godine dobije status zemlje kandidata“, zaključila je Jerkova.

 

 

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...