Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comZlata Peričin

Zlata Peričin je rođena 31. oktobra 1955. godine u Bačkoj Palanci, gde je završila i osnovnu školu. Srednju školu i Pravni fakultet završila je u Novom Sadu, a po zanimanju je diplomirana pravnica. Trenutno je zaposlena na poslovima šefice Službe za pravne i opšte poslove u JKP „Lisje“ u Novom Sadu. Tokom svog radnog veka radila je na upravno-pravnim i normativnim poslovima u Skupštini grada Novog Sada.
U dva mandata bila je potpredsednica Gradskog odbora LSV Novi Sad, koordinatorka u Forumu žena LSV, predsednica Statutarne komisije GrO LSV Novi Sad, kao i predsednica Pravnog saveta GrO LSV Novi Sad. Predsednica je Statutarne komisije LSV, kao i članica Predsedništva i Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Odbornica Skupštine grada Novog Sada jeste u drugom mandatu, a u ovom sazivu i predsednica odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada. U Ligi socijaldemokrata Vojvodine jeste od 1997. godine, a kako navodi, za LSV se u svom političkom angažmanu odlučila pre svega zbog toga što je Vojvođanka.
– Želela sam da Vojvodina ima bolji status, a privukle su me i politika i ideje Nenada Čanka. Jer to su bile i moje ideje i moji stavovi, od kojih ni dan-danas nisam odstupila – navodi Zlata Peričin. Ponosna je na to što joj je tokom dva mandata odbornice u novosadskom parlamentu omogućeno da zastupa ideje, stavove i program Lige i da istovremeno pomogne svim sugrađanima. Takođe, veoma je ponosna na angažman u Forumu žena Lige socijaldemokrata Vojvodine u periodu od 2001. godine, kada se na njegovom čelu nalazila sadašnja potpredsednica stranke Nada Lazić. Tada, navodi Zlata Peričin, ni Demokratska stranka ni bilo koja druga partija nisu ni imale Forum žena.
– A mi smo se već tada borile za veću participaciju žena u društveno-političkom životu i za veći angažman žena u politici i na mestima na kojima se odlučuje – ističe ona. Peričinova je veoma ponosna i na svoj dugogodišnji unutarpartijski angažman. Kada je u pitanju privatni život, Zlata Peričin kaže da je ponosna na svoju porodicu, ali i na svoj radni angažman, te da je veoma zadovoljna činjenicom da ima 33 godine radnog staža u struci. U slobodno vreme voli da čita, a takođe jako voli da sluša muziku. Iako je, kako kaže, generacija koja je odrasla uz rok muziku, pored roka veoma voli da sluša džez i klasiku. Obožava Griga.

 
Share
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...