Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comPreko pola milijarde za odvodnjavanje i atarske puteve

NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Daniel Petrović potpisao je 2. decembra ugovore s predstavnicima opština, gradova i mesnih zajednica na teritoriji AP Vojvodine koji su aplicirali za raspodelu sredstava po konkursu za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta i uređenje atarskih puteva. Potpisan je 241 ugovor u ukupnoj vrednosti od 545 miliona dinara. Pored toga, potpisano je i 69 ugovora iz oblasti vodosnabdevanja i izrade investicione tehničke dokumentacije, u ukupnom iznosu od 283 miliona dinara. Prilikom potpisivanja ugovora Daniel Petrović je istakao da njegov sekretarijat već tradicionalno sprovodi programe za koje iz godine u godinu interesovanje postaje sve veće.

Sve više zainteresovanih


– Radi se o merama koje se odnose na projektovanje kanalizacije, na program vodosnabdevanja, program odvodnjavanja koji obuhvata uređenje i čišćenje kanalske mreže, te program uređenja atarskih puteva – naveo je Petrović. U 2011. godini za uređenje atarskih puteva sekretarijat je izdvojio 250 miliona dinara, a poslednji put potpisani su ugovori sa 125 korisnika. Prema Petrovićevim rečima, programi odvodnjavanja su izuzetno važni za Pokrajinu, jer se više od 50 odsto svih obradivih površina u Vojvodini nalazi ispod nivoa reka.
– Za programe vodosnabdevanja, ove godine sekretarijat će podeliti 246,7 miliona dinara za 52 projekta. I na ovaj konkurs se svake godine prijavljuje sve više i više zainteresovanih korisnika – dodao je Petrović. 

Irig, Šatrinci


Od navedenih sredstava, zahvaljujući inicijativi pokrajinske poslanice LSV Marije Radojčič i predsednika SO Irig Vladislava Ilkića, toj opštini dodeljeno je preko 26 miliona dinara koji će biti uloženi u unapređenje života i sprečavanje odlaska mladih sa sela. Tako će Jazak dobiti nešto više od osam miliona za završetak vodosnabdevanja, Rivica za projektovanje atmosferske kanalizacije 413.000 dinara, kao i još dva miliona za uređenje atarskih puteva. Neradinu je za završetak vodosnabdevanja pripalo šest miliona, a za projektovanje fekalne kanalizacije 1,7 miliona dinara, dok je Mala Remeta za rekonstrukciju vodovodne mreže dobila 1,3 miliona, a za uređenje atarskih puteva dva miliona dinara. Ista suma pripala je i Irigu za uređenje atarskih puteva, Šatrincima za odvodnjavanje, uz dodatnih 500.000 za uređenje atarskih puteva.

Žitište, Kikinda

Daniel Petrović je prošle nedelje potpisao i 11 ugovora s proizvođačima ribe u Vojvodini, koji su za sufinansiranje izgradnje i rekonstrukcije ribnjačkih površina dobili 92,5 miliona dinara. Takođe, u opštinama Žitište i Kikinda uručeni su ugovori vredni blizu 100 miliona dinara. Žitištu je pripalo oko 60, a Kikindi oko 40 miliona dinara bespovratnih sredstava.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...