Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comGoran Veselinović

Goran Veselinović rođen je 25. avgusta 1977. godine u Novom Sadu, gde je završio osnovnu i srednju Ekonomsku školu. Na Fakultetu za pravne i poslovne studije u Novom Sadu diplomirao je na osnovnim studijama prava i stekao zvanje pravnika. U toku studiranja dva puta je dobio stipendiju Fonda „Prof. dr Lazar Vrkatić“ za najbolje studente na godini. Trenutno se nalazi na master diplomskim studijama prava. Profesionalno radno iskustvo sticao je u Ministarstvu unutrašnjih poslova (1999–2001) i Osnovnom sudu u Novom Sadu (2001–2011). Od septembra 2011. godine zaposlen je u Ligi socijaldemokrata Vojvodine kao sekretar Sekretarijata.
Veselinović je pohađao i završio više neformalnih oblika obrazovanja, seminara, škola i treninga, među kojima su najznačajniji treninzi za trenere Nacionalnog demokratskog instituta iz oblasti političke kampanje i stranačkog organizovanja 2010.  i iz oblasti Medijskog nastupa 2011. godine.
Član je Lige socijaldemokrata Vojvodine od 1996. godine, a trenutno se, u gradskoj organizaciji LSV Novi Sad, nalazi na funkciji predsednika Mesne organizacije „Radnički“. Aktivan je u Centru za edukaciju LSV u svojstvu trenera političkih veština. Rejon treninga mu je Područni izborni štab Novi Sad i Srem. Takođe, član je Centralnog izbornog štaba LSV i zamenik šefice Područnog izbornog štaba Banat. Kako navodi, Liga je za njega bila logičan i jedini izbor, budući da se kao autohtoni Srbin iz Vojvodine prepoznao u vrednostima koje ona neguje.
– LSV počiva na načelima građanskog društva, a ja sam sebe oduvek više smatrao građaninom nego narodom – ističe Veselinović. Posebno je ponosan na to što je u svom radu objedinio praktičan rad na terenu koji sprovodi kao predsednik mesne organizacije i teorijske veštine kojima je ovladao kao trener, pa ih u hodu popravlja i modifikuje, iz čega je osmislio kampanju „Otvorena vrata kandidata“. Na taj način, kako kaže, lakše prenosi političke veštine polaznicima treninga koje organizuje Ligin Centar za edukaciju.
Veselinović je i član Vojvođanske politikološke asocijacije iz Novog Sada.
Dugo vremena bavio se ribolovom, ali se poslednjih godina u potpunosti okrenuo voćarstvu i vinogradarstvu odnosno proizvodnji rakije. Ima svoje voćnjake u Novom Sadu i Sremu, redovno odlazi na takmičenja i sajmove rakija, a u Kovilju i Temerinu osvajao je i medalje. Smiruju ga orezivanje voćki i šetnje po Fruškoj gori. Ostatak slobodnog vremena provodi proučavajući istorijat Srba od doseljavanja na ove prostore do danas, naročito u vreme Habzburške monarhije.

 
Share
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...