Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comNataša Lalić

Nataša Lalić rođena je 1. oktobra 1983. u Zrenjaninu. U rodnom gradu završila je osnovnu školu i gimnaziju. Na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu stekla je zvanje diplomirane inženjerke zaštite životne sredine. Na istom odseku stekla je titulu mastera. Nakon toga vraća se u rodni grad.
Članica je Lige socijaldemokrata Vojvodine od 2009. godine. Od prvog dana aktivno je učestvovala u radu Omladine LSV. U jednom mandatu obavljala je funkciju potpredsednice GrO LSVO u Zrenjaninu, a članica je i Gradskog odbora LSV Zrenjanin, kao i Stručnog saveta za zaštitu životne sredine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Regionalna je administratorka za sigurne glasove za Severni Banat. Takođe je šefica Područnog izbornog štaba Banat i članica Centralnog izbornog štaba Lige socijaldemokrata Vojvodine. Na narednim lokalnim izborima u Zrenjaninu biće kandidatkinja za odbornicu u Skupštini grada.
Kako kaže, za Ligu socijaldemokrata Vojvodine odlučila se zbog vrednosti koje stranka zastupa, pošto ih neguje i njena porodica. Od tih vrednosti posebno ističe antifašizam i neprestano zalaganje za razvoj i napredak Vojvodine.
Iako se u samom startu rada u stranci bavila zaštitom životne sredine, što i jeste njena struka, ubrzo je počela da radi na terenu i u direktnom je kontaktu s ljudima što joj, kako sama kaže, najviše odgovara. Kao jedan od svojih dosadašnjih najvećih životnih uspeha Lalićeva izdvaja činjenicu da je odmah posle fakulteta pronašla ono čime želi da se bavi u svom daljem profesionalnom životu.
Lalićeva je i članica Saveta za mlade grada Zrenjanina. Pohađala je i završila brojne edukacije i druge oblike neformalnog obrazovanja, od kojih je najznačajnija obuka Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) „Treneri za trenere“. Trenerica je Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine, a učestvovala je u organizaciji i realizaciji Omladinskog kampa LSV, kao i seminara Nacionalnog demokratskog instituta i Centra za edukaciju LSV „Žene mogu sve“. Takođe, radi i na edukaciji kandidata i kandidatkinja za odbornike i odbornice LSV na predstojećim lokalnim izborima. Trenutno pohađa godišnji seminar Beogradskog fonda za političku izuzetnost. Iako zbog obaveza nema previše slobodnog vremena, ono malo što ima provodi slušajući muziku ili u društvu momka i porodice. Kao dete bavila se folklorom i glumom i ta ljubav joj je ostala i danas. Uprkos svim obavezama, uspe da stigne da i dalje često ide u pozorište. 
Share
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...