Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comUskoro bolji uslovi za rad sportskih klubova

ZRENJANIN – Na poslednjoj sednici Skupštine grada Zrenjanina u prošloj godini doneta je odluka o osnivanju Javne ustanova „Sportski objekti“ koja će gazdovati svim sportskim objektima u tom gradu. Član Gradskog veća zadužen za sport Vojislav Matić kaže za Slobodnu Vojvodinu da će ovo preduzeće početi sa radom do kraja meseca, kao i da će ono umnogome pomoći razvoju sporta u Zrenjaninu. On ipak napominje da je ideju o osnivanju ovakve jedne ustanove Liga socijaldemokrata Vojvodine iznela još pre devet godina.

Devet godina

- Liga tada nije naišla na razumevanje ostalih koalicionih partnera, ali je dobro da se ovih dana ta ideja ipak realizuje – kaže Matić. On smatra da će nakon osnivanja preduzeća svi klubovi u gradu imati mnogo bolje uslove za rad i ostvarivanje dobrih sportskih rezultata.
- Treba istaći da je ovo dobra ideja, jer će se na taj način zrenjaninskim sportistima, pošto Zrenjanin slovi za grad sportova, obezbediti bolji uslovi za treniranje, takmičenje i trenažni proces – kaže Matić, koji je magistar sportskih nauka, ali i dvostruki osvajač evropske medalje u rvanju i bivši prvak Balkana i Mediterana. On kaže i da LSV često i danas ne nailazi na razumevanje pojedinih političkih partnera kada je reč o sportu u Zrenjaninu, ali da je Liga i pored toga mnogo uradila za sport u tom gradu - LSV se recimo zalagala da se svi sportski objekti u gradu daju na korišćenje klubovima isključivo bez nadoknade. U tome smo uspeli – rekao nam je on.     

Manjak razumevanja


Član Saveta za sport LSV Nebojša Jager, koji se još 2002. godine zalagao da se napravi institucija koja bi upravljala svim sportskim objektima u Zrenjaninu, kaže za naš list da u to doba za ovu ideju Lige nije bilo razumevanja ni među koalicionim partnerima, niti u Sportskom savezu grada u kojem su i dalje sedeli recidivi Miloševićevog sistema. Cilj je bio da se uredi finasiranje Sportskog saveza koje u tom trenutku nije bilo u skladu sa propisima i stalno se stvarao budžeteski deficit.
- Očigledno treba da prođe decenija da bi nas neko razumeo. Iako je Sportski savez Zrenjanina najbolji u Srbiji, verujem da bismo, da je tada urađeno kako smo predlagali, do danas sigurno imali još bolje sportske rezultate – smatra Jager. Kako kaže, najvažnija razlika između Liginog predloga iz 2002. godine i ovog koji je sada usvojen u tome što je LSV tražila da se osnuje ustanova za gazdovanje sportskim objektima, ali da i Savez samostalno radi na osnovu četvorogodišnjeg plana koji bi kandidovao gradski ministar za sport. To ovom odlukom nije učinjeno.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...