Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comMirana Dmitrović

Mirana Dmitrović rođena je 24. avgusta 1979. godine u Subotici, gde je završila osnovnu školu i društveno-jezički smer Gimnazije „Svetozar Marković”. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu na Odseku sociologija, nakon čega je stekla zvanje diplomirani sociolog. Dmitrovićeva je od 2001. godine bila stipendista Vlade Kraljevine Norveške u programu „Za generaciju koja obećava“, a 2008. godine dobila je nagradu Univerziteta u Novom Sadu za postignute rezultate tokom školovanja. Kada je u pitanju neformalno obrazovanje, Mirana Dmitrović je završila univerzitetski kurs „Liderstvo i razvojni omladinski rad“ u Školi za edukaciju i komunikaciju Univerziteta Jončoping u Švedskoj, ali je pohađala i brojne druge seminare i kurseve. Ima i bogato radno iskustvo, a na početku, od 1993. do 1998. godine radila je kao novinar – spoljni saradnik u „Subotičkim novinama“. U periodu od 1998. do 2002. godine bavila se empirijskim istraživačkim radom u Centru za sociološka istraživanja i Centru za empirijska istraživanja religije Katedre za sociologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Mirana Dmitrović je bila zaposlena u subotičkom dopisništvu Radio-televizije Novi Sad kao pomoćnica urednika u periodu 2005–2006. godine. Trenutno je zaposlena kao pomoćnica gradonačelnika Subotice zadužena za mesne zajednice. Takođe, godinama je bila angažovana u nevladinom sektoru, učestvujući u radu više nevladinih organizacija u Subotici, Sremskoj Mitrovici i Beogradu.
Iako je na svim ranijim pokrajinskim izborima glasala za Ligu socijaldemokrata Vojvodine, Mirana Dmitrović se u LSV učlanila tek 2009. godine. Kako navodi, to je učinila iz revolta zbog toga što je usvajanje Statuta AP Vojvodine kasnilo više od godinu dana.
– Moj stav je bio da nikada neću da se bavim politikom, u smislu da budem član bilo koje stranke. Međutim, bila sam ljuta što je Statut kasnio godinu dana, pa sam odlučila da se učlanim u Ligu iz revolta prema Demokratskoj stranci, koju smatram najodgovornijom za to kašnjenje – ističe ona. Mirana Dmitrović je u svojoj stranačkoj karijeri bila članica Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV u Sremskoj Mitrovici, a kasnije i u Subotici, a ligašice i ligaši su uvereni
u njen uspeh na predstojećim većinskim izborima za Skupštinu AP Vojvodine.
Kako voli da istakne, u svom životu posebno je ponosna na činjenicu da je, uprkos svemu, uspela da sačuva pozitivan sistem vrednosti u društvu u kojem je sve „postavljeno naopačke“. Kako navodi, slobodnog vremena nema mnogo, a pošto voli da putuje, najveći deo slobodnog vremena provodi putujući po Vojvodini. Udata je i govori engleski jezik.

 
Share
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...