Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comVladimir Vasiljev

Vladimir Vasiljev je rođen 23. juna 1974. godine u Zrenjaninu, gde je završio osnovnu i srednju Elektrotehničku školu „Nikola Tesla“. Diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu na odseku za Opštu književnost. Tokom studija dobio je Brankovu nagradu za književnost Matice srpske i stipendiju Grada Zrenjanina za najbolje studente. Magistrirao je na Fakultetu političkih nauka na smeru Javna politika i upravljanje s tezom „Instrumenti za podsticanje lokalnog ekonomskog razvoja – javno-privatna partnerstva“ i na istom fakultetu trenutno radi doktorat na temu javno-privatnih partnerstava. S profesorom dr Miroslavom Prokopijevićem organizovao je više tribina u Zrenjaninu, Karlovcima i Pančevu na teme ekonomije u Srbiji i krize evrozone. Koordinator je tima koji radi na planu lokalne ekonomske reforme u programu Bojana Kostreša kao kandidata LSV za gradonačelnika Zrenjanina na izborima 2012. Član je Stručnog saveta za budžet i finansije LSV.
Nikada se dosad nije bavio politikom. Radio je u Beogradu od 2002. do 2009. kao profesor srpskog i bibliotekar u OŠ „Despot Stefan Lazarević“. Radeći studiju slučaja Zrenjanina u okviru magistarskog rada primljen je na razgovor kod predsednika Skupštine Zrenjanina Aleksandra Martona, koji mu je ponudio da se vrati u rodni grad i zbog stručnih kvalifikacija pomogne kadru LSV radeći na mestu direktora Gradske biblioteke. Na tom mestu radi od jula 2009. do danas. Od tada sve tri godine uzastopno zrenjaninska biblioteka ima zvanično najuspešniju biblioteku u okviru svoje nadležnosti u Srbiji i prva je biblioteka u zemlji koja je uspešno uradila IPA projekat međugranične saradnje, te je dobila 90.000 evra od Evropske komisije za razvoj bibliotečke delatnosti. Do kraja mandata, kako kaže, želeo bi da uradi još jedan EU projekat za biblioteku i time bi, za četiri najkriznije godine u novijoj istoriji, bio izvučen maksimum ove ustanove.
Svoj rad u Zrenjaninu je započeo kao nestranačka ličnost, ali se učlanio u LSV 2010. godine nakon što je, kako kaže, upoznao tim LSV u Zrenjaninu, a prevenstveno jer je još odranije znao da jedino LSV vodi istinsku decentralističku i antifašističku politiku u Srbiji i da je za Vojvodinu uradila više nego sve vlade Vojvodine zajedno od 1988. godine. Na predlog GrO LSV Zrenjanin predložen je za kandidata na većinskim izborima za Skupštinu AP Vojvodine. Ponosan je što je deo tima koji čine rođeni Zrenjaninci koji žele da pomognu svom gradu da vrati pređašnji sjaj, iz vremena kada je Vojvodina imala suštinsku autonomiju.
Oženjen je i očekuje sina Milana, govori engleski i voli sport. 
Share
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...