Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comAdam Paljov

Adam Paljov je rođen 8. marta 1970. godine u Aradcu, gde je završio osnovnu školu. Srednju Elektrotehničku školu „Nikola Tesla“ završio je u Zrenjaninu 1988. godine, a 1993. godine i Višu elektrotehničku školu u Beogradu. Diplomirao je na Odseku za energetiku. Od 1995. godine zaposlen je kao nastavnik praktične nastave u Elektrotehničkoj i građevinskoj školi „Nikola Tesla“ u Zrenjaninu. Takođe, zamenik je predsednika Školskog odbora u toj školi.
Paljov je član Lige socijaldemokrata Vojvodine od 2000. godine, bio je predsednik Mesnog odbora LSV Aradac u mandatu od 2001. do 2004. godine, kao i u aktuelnom, od 2009. do 2012. godine. U poslednje dve godine je i potpredsednik GrO LSV Zrenjanin, a od 2008. godine i član Glavnog odbora LSV. Paljov je kandidat za poslanika u Skupštini AP Vojvodine na proporcionalnoj listi LSV, kao i za odbornika u Skupštini Grada Zrenjanina.
Kako kaže, u Ligu je ušao još 2000. zahvaljujući svom bratu, mada je simpatizer i glasač LSV bio od njenog osnivanja. Neposredni povod za aktiviranje u stranci, pored prihvatanja svih programskih ciljeva Lige, zapravo je bilo neslaganje s tadašnjim režimom. Kako ističe, posebno su petooktobarske promene i sve što je pratilo dešavanja oko 5. oktobra 2000. godine uticale na njega da se aktivira u LSV, ali i u borbi za smenu tadašnjeg režima, zbog čega je veoma aktivno učestvovao u svim dešavanjima, od pripremnih radnji, pa do konkretnih akcija građanske neposlušnosti i blokada puteva... U profesionalnom životu je, po sopstvenom priznanju, ponosan na činjenicu da već 17 godina radi i pritom postiže izvanredne rezultate. Veoma je zadovoljan što je uspeo da ostvari odlične odnose s učenicima, ali i kolegama, od kojih je s mnogima i lični prijatelj.
Kada je u pitanju politička karijera, Adam Paljov s ponosom ističe činjenicu da je LSV uvek pobeđivala u Aradcu, što, priznaje, nije samo njegova zasluga. Najviše je ponosan na rad tamošnjeg odbora u poslednje četiri godine, što je rezultiralo porastom članstva u Aradcu za dva i po puta, a u Zrenjaninu preko tri puta. Privatno je najviše ponosan na svoju trinaestogodišnju ćerku Katarinu.
Iako slobodnog vremena gotovo da i nema, Paljov ga, kao bivši aktivni sportista, i danas najčešće provodi na rekreaciji s prijateljima. Tako u poslednjih nekoliko godina rekreativno igra stoni tenis s dve ekipe – jednom sastavljenom od prijatelja ligaša i drugom, koju čine bivši saigrači, danas takođe sportisti rekreativci. Druga velika ljubav, za koju ima još manje vremena, jeste priroda, u kojoj veoma voli da boravi dajući sebi oduška rekreativnim ribolovom.

 
Share
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...