Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comStana Đember

Stana Đember je rođena u Ostojićevu 13. januara 1963. godine, gde je završila osnovnu školu. Srednju školu za pravnog tehničara završila je u Senti, pa je po zanimanju pravni tehničar. Od aprila 1983. godine zaposlena je u Skupštini opštine Čoka, prvo na poslovima kancelarijske referentkinje, a zatim i kao šefica pisarnice. Od aprila 1991. godine zaposlena je kao viša referentkinja Mesne kancelarije Padej i kao matičarka. Takođe, od 1993. do 2000. godine obavljala je poslove van radnog vremena kao v. d. sekretarka MZ „Padej“, a u dva mandata bila je članica Skupštine Mesne zajednice „Padej“. Od aprila 2005. godine obavlja funkciju predsednice Saveta MZ „Padej“, trenutno u drugom mandatu.
U Ligu socijaldemokrata Vojvodine učlanila se 2007. godine, s tim što je sarađivala sa LSV još od 2004. godine, pa su se i u prvom mandatu u Savetu MZ „Padej“ na njenoj listi nalazili članovi Lige. Trenutno je u drugom mandatu predsednica Opštinskog odbora LSV Čoka i kandidatkinja za poslanicu LSV na većinskoj listi za Skupštinu AP Vojvodine. Kako navodi, za Ligu socijaldemokrata Vojvodine odlučila se jer je LSV, po njenom uverenju, jedina partija koja zastupa isti program već dve decenije i što je stranka u kojoj je najveća vrednost čovek.
– U Ligi se ceni ono što znaš, ono što si u radio, a veoma se ceni i podstiče kreativnost članova – dodaje ona. Stana Đember je veoma ponosna na to što je u njenom drugom mandatu učinjeno mnogo na unapređenju kvaliteta života u selu po projektima realizovanim uz pomoć konkursa kod pokrajinskog Sekretatijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i republičkog Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.
Među tim projektima najznačajniji su bunar i vodosnabdevanje sela, sređivanje atarskih puteva i restauracija zgrade mesne zajednice koja je pod zaštitom države i koja nije bila obnavljana čitav vek. Takođe, radi se na izgradnji kapele na pravoslavnom groblju, dosta se radilo na odvodnjavanju poljoprivrednog zemljišta, a završeni su i projekti za kanalizaciju za celokupno naselje. U Mesnoj zajednici „Padej“ u junu 2011. godine uveden je mesni samodoprinos, na šta je posebno ponosna, jer je za njegovo uvođenje bilo neophodno da uspe referendum građana.
Slobodnog vremena gotovo da i nema, a ono koje uspe da otrgne najčešće provodi čitajući, a velika ljubav joj je i pisanje poezije. Velika je zaljubljenica u prirodu, ali sada sve manje vremena ima da se sa suprugom otisne čamcem po Tisi. Majka je dvoje dece.

 
Share
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...