Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comOdlaze Vjerica Radeta i Gordana Pop Lazić, a ostaju Toma Nikolić i Maja Gojković

NOVI SAD – Srpska radikalna stranka, po ocenama mnogih, pojedinačno je najveći gubitnik proteklih izbora. Nekada najjača stranka u Srbiji za samo četiri godine toliko je izgubila podršku građanki i građana da nije uspela da uđe u republičku skupštinu.
S obzirom na to da je SRS ostala ispod cenzusa i na parlamentarnim izborima, posle dvadeset godina više nećemo morati da gledamo i slušamo Vjericu Radetu, Zorana Krasića, Gordanu Pop Lazić, Lidiju Vukičević, Aleksandra Martinovića i ostale „patrijote“.

Neka se pripreme: Nikolić,
Gojkovićeva…


S druge strane, u skupštinskim klupama će ostati oni koji su godinama bili veći radikali od njih. Tako ćemo u Skupštini Srbije moći da vidimo dugogodišnjeg zamenika predsednika SRS Tomislava Nikolića, ali i dugogodišnju saradnicu Vojislava Šešelja i bivšu radikalsku gradonačelnicu (danas uzdanicu Ujedinjenih regiona Srbije) Maju Gojković. Iako je doživela debakl na izborima, jer je i pored velike pompe i krupnih obećanja nakon izbora u Novom Sadu ostala ispod cenzusa, Maja Gojković je bila treća na URS-ovoj listi za republički parlament, a ovih dana je izjavljivala da su joj tamo zagarantovana dva mandata.

Napad na LSV


Ozlojeđen što su u Novom Sadu ostali ispod cenzusa, prvi novosadski radikal Đurađ Jakšić odmah je optužio Ligu socijaldemokrata Vojvodine da je kupovala glasove sa SPO?!
– To je tolika besmislica da nije vredna nikakvog komentara. Ako je njima kupovina glasova bliska i poznata, to je njihov problem – istakao je šef izbornog štaba LSV Novi Sad Robert Kolar u izjavi za RTV. On je poručio i da ne dozvoljava da se na taj način vređaju glasači Lige, kao i svi oni koji su mukotrpno radili da bi se postigao dobar rezultat LSV u Novom Sadu. Radikali su za dlaku izbegli da ostanu vanparlamentarna stranka i u Skupštini AP Vojvodine. Ali će ih, za razliku od ranije, tamo ubuduće sedeti samo šačica.


Maja da odgovara

zbog duga

koji će plaćati Novosađani!


U međuvremenu, 9. maja je epilog dobila još jedna priča u vezi s Majom Gojković – Privredni sud u Novom Sadu presudio je da je Grad dužan da novcem svih Novosađana u iznosu od oko 1,3 milijarde dinara obešteti Auto-transportno preduzeće „Vojvodina“ u sporu oko novoizgrađenog objekta tog preduzeća koji je napravljen kako bi postao nova međumesna autobuska stanica. Dan kasnije Gradsko javno pravobranilaštvo u Novom Sadu najavilo je žalbu na tu odluku. Podsetimo, Aleksandra Jerkov je u više navrata istakla da protiv Maje Gojković i drugih odgovornih u ovom slučaju moraju biti podnete krivične prijave, te da ne smeju građani plaćati cenu nečije korupcije.

 

 

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...