Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comIvana Mecing

Ivana Mecing je rođena 17. decembra 1987. godine u Novom Sadu. Osnovnu školu završila je u Sremskim Karlovcima kao đak generacije, dok je kao vukovac Gimnaziju „Isidora Sekulić“ u Novom Sadu završila 2006. godine. Iste godine je upisala Ekonomski fakultet u Subotici, odeljenje Novi Sad, Univerziteta u Novom Sadu, smer Evropska ekonomija i biznis. Master studije završila je 2011. godine s prosekom 9,50, nakon čega je stekla titulu master ekonomiste. Tokom studija Mecingova je dobijala mnoge nagrade i stipendije, među kojima i stipendiju Fonda za mlade talente kao jedna od 1.000 najboljih studenata u zemlji. Takođe, 2009. godine dobila je nagradu organizacije „Putujemo u Evropu“ koja se dodeljuje za 200 najboljih studenata u zemlji, a 2011. dobija i nagradu Univerziteta za najbolje studente. Od aprila 2011. do aprila 2012. radila je kao pripravnik u Opštinskoj upravi u Sremskim Karlovcima.
Ivana Mecing je članica Lige socijaldemokrata Vojvodine od septembra 2009. godine, a u februaru 2011. godine postala je predsednica Opštinskog odbora LSV Sremski Karlovci, što je i danas. Kako navodi, u LSV se učlanila jer je Liga jedina stranka koja ne menja svoju politiku i svoje principe od samog nastanka.
– Rođena sam Vojvođanka, pa mi je bilo prirodno da budem sastavni deo LSV. Ono što me je najviše privuklo Ligi jeste istrajnost u borbi za jednakost ljudi i borba protiv fašizma. Takođe, Liga socijaldemokrata Vojvodine najviše se zalagala za ravnopravnost polova, što je bila još jedna od mnogih stvari zbog kojih sam shvatila da pripadam tu – ističe Mecingova. Kako navodi, posebno je ponosna na istorijski uspeh koji su karlovački ligaši postigli na minulim izborima. Na njih je opštinski odbor LSV Sremski Karlovci prvi put izašao samostalno i ostvario istorijski uspeh od svog nastanka. Podseća da je to rezultat predanog rada u odboru, koji je doveo do udvostručenja broja članova, ali i glasača u Sremskim Karlovcima. Najavljuje nastavak tog trenda, a budući da je krajem maja imenovana za potpredsednicu Skupštine opštine Sremski Karlovci, očekuje da će Liga iskoristiti tu poziciju za prezentovanje svoje politike, kao i za ostvarivanje planova i programa LSV.
Ivana Mecing je na minulim pokrajinskim izborima bila kandidatkinja za poslanicu u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu i osvojila je treće mesto i velik broj glasova. Na to je veoma ponosna s obzirom na to da je bila ubedljivo najmlađa kandidatkinja.
Budući da je velika zaljubljenica u prirodu, Ivana Mecing najveći deo slobodnog vremena provodi uživajući u njoj s porodicom i drugim dragim ljudima.

 
Share
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...