Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comĐurđina Jerinkić

Đurđina Jerinkić, koja je 3. jula izabrana za predsednicu Skupštine opštine Kikinda, rođena je 20. jula 1974. godine u Kikindi. Osnovnu školu i gimnaziju je završila u rodnom gradu, a Pravni fakultet u Novom Sadu. Od 2003. godine je zaposlena u Nacionalnoj službi za zapošljavanje na vrlo odgovornoj poziciji rukovodioca grupe za ostvarivanje prava iz osiguranja za slučaj nezaposlenosti. Istovremeno obavlja i posao saradnice za odnose s javnošću.
Poseduje niz sertifikata iz raznih oblasti, prevashodno iz sfere razvoja malih, srednjih preduzeća i preduzetništva, oblasti rodne ravnopravnosti, kao i iz domena veština pregovaranja i posredovanja.
Članica je Lige socijaldemokrata Vojvodine od 2009. godine, kada se i prvi put politički angažovala. U januaru 2010. godine izabrana je za predsednicu Foruma žena i postala članica Izvršnog odbora Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda. Po izboru za predsednicu kikindske skupštine izjavila je da želi da savesno i odgovorno svoja znanja, sposobnosti i iskustva iskoristi da život u Kikindi učini boljim. Đurđina čita, piše i tečno govori engleski jezik, a služi se i francuskim jezikom.
– Godinama sam gledala ljude diskutabilne stručnosti i ograničenih sposobnosti kako upravljaju našim opštinama i gradovima. Verujem i znam da mogu bolje od toga. Tako da sam rešila da nešto preduzmem u tom pogledu i počela sam da se bavim politikom – kaže Jerinkić i dodaje da nije imala dilemu prilikom odabira stranke te da je Liga socijaldemokrata Vojvodine bila jedini izbor za nju.
– LSV je jedina stranka koja vodi računa o interesima Vojvodine i koja je dosledna svojim principima. Bila sam oduševljena ljudima koji vode kikindski gradski odbor, članovi su LSV više od jedne decenije, a i dalje imaju volje i snage da Kikindu i Vojvodinu učine boljim mestom za život. Volim što sam ušla u tim ligaša i ligašica koji su pre svega profesionalno ostvareni i spremni za rad i dobrobit građana i građanki kikindske opštine – ističe nova predsednica SO Kikinda.
Đurđina Jerinkić u poslednje vreme nema mnogo slobodnog vremena, a i kad pronađe neki nepopunjen trenutak, ne zna šta će pre. Dugo godina je igrala folklor, bavila se košarkom i aikidom. Sada nema vremena za sve to, ali uvek pronađe vremena za čitanje.

 
Share
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...