Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comKarolj Čizik

Skupština Srbije potvrdila je na sednici koja je održana 8. oktobra 2012. godine mandat poslaniku Lige socijaldemokrata Vojvodine Karolju Čiziku. On je u skupštinskim klupama zamenio lidera LSV Nenada Čanka. Čizik je pred poslanicima položio zakletvu i potom im se pridružio.
Karolj Čizik je rođen 1. septembra 1960. godine u Senti. Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom mestu, a Tehnološki fakultet 1985. godine u Novom Sadu. Više od dvadeset godina radio je u Fabrici keramičkih pločica u Kanjiži, koju napušta nakon privatizacije, nakon čega je radio različite privremene poslove. Od februara 2010. do juna 2012. godine bio je zamenik predsednika opštine u Senti.
Kaže da pre Lige nikad nije bio član nijedne stranke i da prilikom odabira političke opcije kojoj će se prikloniti nije imao dilemu.
– Jedina partija koja se u vreme demonstracija 1991. godine borila za mir bila je LSV i to je odigralo bitnu ulogu u mom opredeljenju. Takođe, LSV je jedina stranka koja vodi računa o interesima Vojvodine i Vojvođana i koja je uvek bila dosledna svojim principima – napominje Čizik.
Aktivan je član Lige socijaldemokrata Vojvodine od 1992. godine i osnivač Opštinskog odbora u Senti, čiji je bio predsednik u dva mandata. U više navrata je biran za zamenika ili potpredsednika Opštinskog odbora LSV.
Bio je aktivan učesnik borbe protiv režima Slobodana Miloševića, a više od deset godina bio je koordinator Regionalnog odbora Severne Bačke. Član je užeg sastava Glavnog odbora i Predsedništva LSV.
Čizik za Slobodnu Vojvodinu kaže da će se kao narodni poslanik zalagati za zaštitu interesa građana Vojvodine, što je jedan od ciljeva LSV.
– Naša misija je da dokažemo građanima Vojvodine da smo jedina stranka koja zastupa i štiti njihove interese. Pokušaćemo da se obratimo i građanima uže Srbije i dokažemo im da u nama ne treba da gledaju neprijatelja, jer mi to nismo. Mi se borimo za ciljeve ne samo Vojvođana, već i svih građana Srbije – istakao je on.
Kako dodaje, zalagaće se i za što bolje ostvarivanje prava nacionalnih zajednica, što je jedan od njegovih obećanja u predizbornoj kampanji.
Karolj Čizik je, kao omladinac, bio poznati šahista u SFRJ. I sada, ponekad, voli da s prijateljima odigra po koju partiju. Uglavnom slobodno vreme provodi u svojim voćnjacima, a uživa i u proizvodnji rakije.

 
Share
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...