Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comLični primer uz apel za pomoć „Brodoremontu“

SOMBOR – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Sombora Dragan Nenadov uplatio je na račun sindikata „Brodoremonta“ iz Bačkog Monoštora polovinu svog odborničkog paušala, kako bi pomogao da prikupe neophodna sredstva za pokretanje stečaja u tom preduzeću. Kako je objasnio za Slobodnu Vojvodinu, za pokretanje stečaja sindikat tog preduzeća treba da sudu uplati pola miliona dinara, a grad Sombor nema zakonskog osnova da im uplati novac. Zbog toga je Nenadov  pozvao sve odbornike gradskog parlamenta da slede njegov primer i pomognu posrnulom preduzeću.
– Uplatio sam sindikatu 5000 dinara i apelovao na ostale odbornike u Skupštini grada, preostalih 60, da urade isto. Ako bi me poslušali, sindikat bi došao do 300.000 dinara, što je više od polovine potrebne sume – rekao je Nenadov. Takođe, on je pozvao i članove Gradskog veća Sombora da urade isto.
– Njihovim učešćem sav novac bio prikupljen, a problem rešen – istakao je Nenadov. On objašnjava da 130 zaposlenih u Brodoremontu od juna prošle godine nisu primili platu, te da su u štrajku već šest meseci. Stečaj vide kao izlaz iz krize, budući da bi se njegovim pokretanjem sadašnja situacija konačno promenila.
– Moramo da vodimo računa o građanima u ovim teškim vremenima. U pitanju je 130 porodica koje zavise od „Brodoremonta“ i ne smemo okretati glavu od njihovih problema – kaže Nenadov. On objašnjava da će uvođenjem stečaja neki od radnika završiti na birou, neki dobiti otpremnine, a pojedini otići u penziju, ali da će tada biti postavljen stečajni upravnik koji bi morao da pokrene proizvodnju sa preostalim radnicima.
– Oni očekuju da bi to izvuklo preduzeće iz krize, budući da već imaju započet posao sa jednom holandskom firmom – zaključio je Nenadov.

 
Share

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...