Naslovna  |  Kontakt

Trg mladenaca 10, 21000 Novi Sad,
Vojvodina, Srbija, PF 157
Tel: +381/21/529-139,
Fax: +381/21/420-628
Email:
redakcija.slobodnavojvodina@gmail.comDragan Andrić

Novi poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Republike Srbije Dragan Andrić rođen je 26. marta 1975. godine u Subotici. Osnovnu i srednju građevinsku školu završio je u rodnom gradu, a Pravni fakultet u Novom Sadu. Kao volonter i pripravnik Andrić je radio u tadašnjem Okružnom javnom tužilaštvu u Subotici, a zatim u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije u Subotici. Posle toga, nakon položenog pravosudnog ispita 2009. godine, počinje da radi kao advokat u Subotici.
Trenutno je član izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Subotica, a 8. decembra 2012. godine na poslednjem Kongresu LSV izabran je i za člana stalnog sastava Glavnog odbora LSV.
Kako kaže, motiv za aktivno bavljenje politikom pronalazi u osvrtu na okruženje u njegovom gradu koji godinama odumire iako je nekada predstavljao biser ravnice. Sama ta činjenica, prema njegovim rečima, bila je dovoljna za zaključak da je neophodno nešto promeniti kako bi se našoj deci obezbedilo pristojno mesto za život, a istovremeno Subotici vratio stari sjaj. S obzirom na to da je Liga socijaldemokrata Vojvodine bila jedina politička stranka s jasnim programom koji je njemu bio blizak, ona se pokazala i kao jedini logičan izbor pri kojem dilema, zapravo, i nije postojala.
Dragan Andrić veliko interesovanje posvećuje proučavanju uporednih pravnih sistema, a kroz upoznavanje tih procesa shvatio je da je jedini način da se kako AP Vojvodina tako i cela Republika Srbija vrati na pravi put zapravo suštinska decentralizacija države. U tom procesu, posebno mesto ima vraćanje oduzetih nadležnosti AP Vojvodini. Kako kaže, posebno je ponosan na to što je deo tima koji to može da uradi. Ocenjuje i da sama ta činjenica da je Liga socijaldemokrata Vojvodine konstantno meta napada stranaka s nacionalnim predznakom, a sve češće i svih ekstremističkih organizacija, jasno govori da je upravo njen put pravi za ostvarenje tog cilja.
Zbog toga će, kaže, njegov prioritet nakon ulaska u Narodnu skupštinu Republike Srbije biti implementacija programa Lige i borba za izvršnu, zakonodavnu i sudsku vlast, izvorne prihode i imovinu garantovane Ustavom. Pored toga, posvetiće se i približavanju tog programa svojim kolegama, članovima ostalih poslaničkih grupa, jer je to, po njegovom mišljenju, jedini ispravan način za vraćanje Srbije na pravi put.
Andrić slobodno vreme čuva za provod s porodicom i prijateljima, a prvenstveno s ćerkicom. Takođe, pored svih obaveza uspeva da pronađe i vremena za svoju drugu veliku ljubav – ronjenje.

 
Share
FacebookTwitterYoutubeFlickr

Slika
Bojana Begović

Bojana Begović je rođena 9. juna 1987. godine u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završila u Lukićevu, a zatim Zrenjaninsku gimnaziju.   Na... Opširnije...